UVNITŘ GRAF – Říjen byl nejúspěšnějším měsícem v návštěvnosti od vzniku Televizního webu. Nový rekord ale patrně vydrží pouze měsíc, během listopadu redakce očekává další růst.

Rekordního počtu 100 tisíc unikátních návštěvníků a přes 328 tisíc zhlédnutých stran dosáhl za měsíc říjen Televizníweb.cz, jediný zpravodajský server na českém internetu, který se zabývá výhradě přechodem na pozemní digitální televizní vysílání nové generace DVB-T2. Jde o nejvyšší hodnoty od vzniku serveru na jaře 2017. Dosavadním nejúspěšnějším měsícem v návštěvnosti byl březen 2018, kdy startovala přechodová síť DVB-T2 České televize. Další růst návštěvnosti redakce očekává v souvislosti s vypínáním prvních vysílačů DVB-T v Praze, k němuž dojde již koncem toho měsíce a bude se týkat výhradně programů veřejnoprávní České televize.

Vývoj počtu zhlédnutých stran serveru Televizníweb.cz po měsících od jeho vzniku v březnu 2017 (Zdroj: Google Analytics)

Vydavatel Televizního webu, agentura TAKTIQ Communications, stojí také za státním informačním webem Televizezadarmo.cz, který 1. října spustilo ministerstvo průmyslu a obchodu. Stránky obsahují veškeré termíny vypínání všech vysílačů a dokrývačů čtyř celoplošných sítí DVB-T, přechodových sítí DVB-T2 a termíny zapínání finálních sítí DVB-T2. Uživatelé se na něm také dozvědí základní informace o vhodných přijímačích DVB-T2, úpravách společných televizních antén a programech, které zdarma naladí v sítích DVB-T2.

Štítky