Rekord padl i přes to, že měsíc před Vánoci Česká televize vypnula dva zásadní vysílače DVB-T v Praze, což významně ovlivnilo i celý středočeský region.

Sváteční program České televize v průběhu uplynulých tří dnů zaujal nejvíce diváků od roku 1997, kdy se začala měřit televizní sledovanost pomocí peoplemetrů. Podíl na sledovanosti přesáhl 47 % a v hlavním vysílacím čase se na některou ze stanic ČT dívalo průměrně přes 50 % těch, kteří měli v danou dobu zapnutý televizor.

K TÉMATU: Přišli jste o programy České televize? Poradíme vám, co máte udělat

Nejsledovanějším pořadem vánočního programu byla zbrusu nová pohádka Princezna a půl království (foto v úvodu), kterou vidělo bezmála 2,5 mil. diváků starších čtyř let. Stala se také nejsledovanějším pořadem letošního roku a třetí nejsledovanější štědrovečerní pohádkou posledních patnácti let. Ohlas ale měla i z hlediska odložené sledovanosti a v rámci dvou dnů po jejím úterním uvedení si ji pustilo dalších více než půl milionu diváků starších čtyř let.

Čertí brko.

Druhé místo zaujala pohádka Čertí brko, kterou živě sledovalo přes 2,3 mil. diváků starších čtyř let a dalších 300 tisíc ji vidělo tzv. odloženě.

Anděl páně 2, kterou živě zhlédlo 2,2 mil. diváků starších čtyř let, zaujala třetí místo a výtečně si vedla i nesmrtelná klasika Václava Vorlíčka Tři oříšky pro Popelku. Tu živě vidělo téměř 1,6 milionu diváků starších čtyř let při podílu na sledovanosti 38 %.

Štítky