UVNITŘ FOTOGALERIE – Vlajková loď evropské nabídky značky se začala prodávat i v Česku. Ve velmi tenké obrazovce (minimem je 7,8 mm) nabízí plošné podsvícení s 15.360 žárovkami LED, které jsou rozděleny do 768 zón.

U Českých Radiokomunikací pro příjem DVB-T2 certifikovaný televizor TCL Mini LED má zabudovánu obrazovku typu Quantum Dot a výrobce ho označuje jako „první z nové generace Mini LED TV“. Na berlínském veletrhu IFA 2019 získal přístroj ocenění „Home Theater Gold Award“.

K TÉMATU:

Momentálně na český trh vstupuje úhlopříčka 165 cm (65″, 64.990 Kč), a to v lokalizované podobě a jak potvrzuje certifikát „DVB-T2 ověřeno“, včetně plné podpory nového pozemního vysílání DVB-T2/HEVC. Potěšující je rovněž zabudování HbbTV 2.0, Bluetooth a zejména Wi-Fi Miracast (Chromecast nechybí) pro snadné sdílení obrazovky pomalu z jakéhokoli lepšího mobilu.

Design televizoru s o. s. Android TV 9.0 je bezrámečkový, displej typu Quantum Dot (LCD s krystaly z anorganické slitiny) má frekvenci 100 Hz, rozlišení Ultra HD (4K) a zmiňované plošné podsvícení (Direct LED) se 768 zónami. To je unikátní i v tom, že každá z nich má být samostatně ovlivnitelná, tedy zhasitelná, nebo jinak nastavitelná.

Podporovány jsou prakticky všechny standardy HDR (obsah s vysokým dynamickým rozsahem), včetně například HDR10+ a Dolby Vision, o zvuk se stará lišta Onkyo 2.2 (dva čelní s dva basové kanály) se zesilovačem o výkonu 80 W.

Vynikající je udávaná spotřeba v pohotovostním režimu 0,29 W, za provozu si řekne o 120 W (ročně 128 kWh). X10 Mini LED byla zařazena do energetické třídy A+.