Před několika týdny ukončily provoz některé streamovací servery nelegálně nabízející nejrůznější pořady zdarma. Teď byly vydány výsledky průzkumu.

Stalo se tak po žalobě „Aliance pro kreativitu a zábavu“ sdružující hollywoodská studia a streamovací služby typu Amazon či Netflix. Vynucené ukončení provozu však zasáhlo i některé české servery a jak se nás toto omezení dotýká zjišťovala agentura Nielsen Admosphere. Nicméně podle jejího průzkumu má momentálně dopad pouze na 17 % internetových uživatelů.

Listopadový průzkum Nielsen Admosphere ukázal, že nás vynucené ukončení provozu některých serverů příliš nezasáhlo.

Na průzkum odpovídalo 500 respondentů z internetové populace starší 15 let z Českého národního panelu a informace zaregistrovaly bezmála dvě pětiny dotázaných. Plných 20 % z nich zároveň toto téma zajímá, 19 % ne a 17 % dotázaných informaci o rušení serverů s nelegálním obsahem vůbec nezachytilo i když téma sledují.

O informace se nejvíce zajímala věková skupina mezi 15 a 34 lety, více než poloviny respondentů se však rušení nijak nedotýká, 29 % pak neví, zda je změna nějak ovlivní v budoucnu.

Společnost Nielsen Admosphere se věnuje průzkumu trhu, analýzám a zpracování dat. Zaměřuje se především na metodologicky a technologicky náročné projekty, jako je elektronické měření sledovanosti televizního vysílání.

Štítky