Společnost O2 se nedávno rozhodla umožnit uživatelům své internetové televize přístup nejen přes specializované set-top boxy, ale také přes aplikace. První uvedla pro Samsung a na řadě jsou nyní další značky.

Jak jsme vás už informovali, O2 TV je od října, resp. od listopadu, k dispozici na Smart TV Samsung a už jsme ji také, u Samsung QE43LS03 The Frame (test v přípravě), i vyzkoušeli. Aplikace ve stylu Android TV (nekonečné vodorovné lišty bez kolování) nabízí přístup jak k IPTV, tak k on-line videotéce (VoD). Zeptali jsme se proto, jak vypadá situace u dalších operačních systémů a na co se stávající, či noví zákazníci O2 TV mohou těšit.

ČTĚTE TAKÉ: Nový set-top box O2 TV má Wi-Fi ac a je připraven na DVB-T/T2/HEVC

O2 TV na televizoru Samsung.

Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení O2 nám k tomu řekla následující: „V příštím roce bychom rádi uvedli na trh aplikaci pro Android TV (Sony, Philips) a LG. Následovat by měla aplikace pro Apple TV. Podíl televizorů Panasonic na českém trhu je poměrně malý, proto zatím o vývoji aplikace pro jejich modely neuvažujeme.“

I když vývoj aplikací není nejlevnější a nejjednodušší, touto cestou se v poslední době vydává čím dál tím více poskytovatelů IPTV a VoD. Pro diváka je to samozřejmě cesta výrazně jednodušší při níž si vystačí s dálkovým ovladačem televizoru.

Štítky