Set-top box slovenského výrobce představuje tradiční koncepci se zabudovaným napájecím zdrojem a jedním rozhraním USB. Nabízí však i něco navíc.

USB je umístěno na čelní straně společně se třemi ovládacími tlačítky. Na zadní je pak anténní vstup a výstup, HDMI, SCART a ethernetové rozhraní RJ-45 pro napojení do domácí sítě, resp. na internet. Připojit se ale můžete i přes dokoupitelný USB Wi-Fi adaptér. Vedle příjmu nového zemského standardu DVB-T2/HEVC, by tak měl set-top box zvládat i práci s aplikacemi (RSS, stahování souborů přes FTP) a zejména přehrávání multimédií ze síťového úložiště s využitím zmiňovaného DLNA. A to umí málokterý takto vybavený přístroj v ceně do tisíce korun.

Klasická multimédia mají být podle výrobce k dispozici mj. v MP3, WMA a WAV, fotografie pak v BMP, JPG, GIF, TIF a PNG. Přehrávání video souborů je podporováno v AVI, MKV, Xvid, DivX, MPEG-1/2/4 a také například s kodekem H.264. Nechybí ale ani nahrávání a přehrávání živého televizního vysílání se zpožděním (TimeShift). Dokoupitelná Wi-Fi pak dovoluje připojení ve standardech 802.11 b/g/n na frekvenci 2,4 GHz. Za přístroj zaplatíte 799 Kč.

Štítky