Státní informační web o přechodu na pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 také upozorňuje na blížící se termíny vypínání DVB-T v českých krajích.

Rozsáhlou aktualizaci termínů vypínání pozemního digitálního televizního vyslání ve standardu DVB-T na dokrývačích České televize a zapínání nových dokrývačů DVB-T2 provedl státní informační web o druhé televizní digitalizaci www.televizezadarmo.cz. Veřejnoprávní televize upravila termíny přechodu na DVB-T2 u takřka dvou desítek dokrývačů v celé republice. Zároveň informovala o tom, že krátce po ukončení DVB-T vysílání v Praze a části středních Čech ukončila šíření svého multiplexu 1 také z dokrývače v Rokycanech. Na kanálu 34 zde přestala vysílat 29. listopadu. DVB-T2 vysílání ČT lze ze stejného dokrývače naladit na kanálu 26 s vertikální polarizací.

TIP: Přehled termínů vypínání všech vysílačů a dokrývačů DVB-T a přechodových sítí DVB-T2

Televizezadarmo.cz rovněž aktualizovala mapu České republiky s upozorněním na blížící se termíny vypínání televizní vysílání ve standardu DVB-T v jednotlivých krajích. Zatímco Praha a Středočeský kraj jsou na této mapě zbarveny červeně, protože v nich již došlo k vypnutí prvních vysílačů DVB-T, šest krajů je zbarveno oranžově, protože první vysílače DVB-T budou vypnuty za kratší dobu než tři měsíce. Jde o Královéhradecký, Liberecký, Ústecký, Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj. Zbylých krajů se vypínání DVB-T dotkne za dobu delší než tři měsíce, proto je web ponechává zbarvené zeleně.

Štítky