Stále ještě můžete vyřešit přechod na DVB-T2 výhrou v soutěži a získat nový televizní přijímač zdarma. V souladu s našimi podmínkami soutěž neskončila v neděli 8. prosince, ale pokračuje do úterý 10. prosince.

V polovině naší anketní soutěže o ceny, které byly podrobně popsány poslední pracovní listopadový den, jsme se podívali, jací jsou naši čtenáři. I když většina z vás jsou pravidelnými hosty našich stránek, tak stále šanci na odměnu by mohlo využít 22 % z vás.

Naše čtenářská obec

Zatím se zdá, že anketa je o opravdových čtenářích, těch našich rodinných příslušníků a zájmových kamarádů mnoho nebude, jak sýčkoval jeden čtenář. Už tento průběžný výsledek nás potěšil. Děkujeme. Zejména nás překvapilo i 10 % čtenářek.

Kromě toho, o čem si chcete přečíst na Televizním webu, si také někteří pochvalovali testy televizorů, které jsou hezky popsány z pohledu praktických zkušeností. To doplnil i jeden zajímavý názor psát o tom, jak efektivně využívat televizi a jak rozumně drahé televizory má význam kupovat i z hlediska rozlišení obrazu. Většina soutěžících však volila z přednastavených témat, z nichž zvítězily novinky ve společných televizních anténách (STA) a přijímačích, což bude opravdu v příštím půlroce tématem číslo jedna.

Téměř dvě pětiny z vás používají ke sledování televize jen vysílání šířené pozemními vysílači. Zbytek uvedl, že používá i placený příjem a to převážně IPTV, nebo jinou obdobnou službu. Tyto odpovědi naznačily trend odklonu od příjmu kabelové televize nebo i to, že převážná většina (75 %) soutěžících byla mimo Středočeský kraj a Prahy. Zřejmě jejich zájem o možnost výhry v době po prvním vypnutí České televize již nebyl tak aktuální.

Tomu napovídá i způsob příjmu, který je převážně přes individuální anténu, jak ukazují průběžné výsledky.

Správné odpovědi

Na správné odpovědi si budete muset ještě počkat, nemůžeme napovídat, když soutěžní otázky nejsou u konce. Jen prozradíme, že na jednu konkrétní otázku bylo 100 % správných odpovědí. Pro ty, co se ještě k soutěži připojí, máme jedno doporučení: nevynechávejte odpověď na žádnou otázku, vaše šance na výhru se zvýší. Jak jste byli úspěšní v odpovědích a následném výběru výherců, se dozvíte na našich stránkách v polovině prosince, správné odpovědi zveřejníme o něco dříve.