I v rámci hektického konce roku, kdy se televizory a zejména set-top boxy prodávaly jako housky na krámě, se objevuje povánoční výprodej. Určitě ne (v této oblasti) v takové míře jako jindy, ale je tu a máme z něj pro vás i pár tipů.

I když je obecně vzato výrobků méně, resp. výrazně méně než loni, některé z letošních kousků mohou být hodně zajímavé. Nečekejte to ale u set-top boxů pro DVB-T2, kterých tu najdete jako šafránu. Jedná se především o televizory a spíše ty drahé a nejdražší, kde také vidíte nejvyšší slevy. Mimochodem podřídit si 178 cm úhlopříčky za 16.490 Kč, to tu asi ještě nebylo!

Bohužel i letos narazíte na to, že nikde nevidíte podmínky akce a ukázkově to má děláno Alza a také ElectroWorld, kde to je hned v úvodu akce. U CZC a na Mall.cz jsme obecné podmínky přes všechnu snahu vůbec nenašli. Do přehledu bychom zařadili i Datart, ale ten měl výprodej jen do 26. 12. 2019 včetně.

 

Alza nabízí i ojedinělý výpis podle výše slevy.

Alza: zcela bez nových set-top boxů pro DVB-T2 v akci

Ve většině prodejen se otevíralo už 26. 12. což je vidět na odchycené obrazovce výše, kde jsou také jasně vidět podmínky akce, včetně vstupu do podrobnějších podmínek. Takto dobře to stále dělá málokdo.

Jak je Alzy zvykem, na úvodní stránce také nevidíte nejfrekventovanější komodity ze spotřební elektroniky, tj. televizory a nyní i set-top boxy pro DVB-T2. Ty opět najdete pod názvem Alza, kde jsou hned vidět „Televize“, set-top boxy pak najdete pod „Příslušenstvím“ a „Pro televizi“. Zde jsou už set-top boxy pro DVB-T2 zařazeny logičtěji než v loni a snadno je vypátráte. Obchod také v minulém roce zavedl možnost řadit v nabídce podle výše slevy, což se samozřejmě vynikající a stále ojedinělé.

Situace u set-top boxů byla v Alze hodně zajímavá! Včera odpoledne v době psaní článku nebyl k vidění jediný nový set-top box pro DVB-T2 a vše bylo k dispozici pouze v kategorii „Jen rozbalené, zánovní, použité“. Po nedávném nákupním uragánu není divu. Set-top boxů tu bylo 17 v cenách od 672 Kč do 7990 Kč.

V televizorech byla situace lepší i když nijak výrazně. K mání bylo na 40 nových přístrojů v cenách od 3777 Kč do 199.990 Kč. Mimochodem při vypsání podle výše slevy byl na počátku pelotonu vidět Philips 70PUS6504 s úhlopříčkou 70″, tedy 178 cm za neuvěřitelných 16.490 Kč.

 

Povánoční výprodej na CZC byl jen o televizorech.

CZC: žádné set-top boxy, spousta televizorů

Hned po vstupu na Povánoční výprodej vidíte „TV a video“, podmínky akce ale nikde nebyly, a to ani na konci webové stránky.

Televizory najdete ve zmíněné kategorii „TV a video“ a poté jdou zaškrtnout pouze „Televizory“. Set-top boxy na úvodní stránce najdete pod „Příslušenství“ a „Příslušenství pro TV“, resp. byste je našli, pokud by tu nějaké byly. I když jsme se na úvodní stránce probrali všemi 116 nabízenými kategoriemi jakž takž odpovídala jediná – „TV tunery a záznamová zařízení“. A ani v ní nic k dispozici nebylo, takže pojďme rovnou k televizorům.

Těch bylo včera ke koupi (nových) 208 v cenách od 2390 Kč až po 179.990 Kč, výpis podle slevy možný nebyl.

 

Než se u ElectroWorldu proklikáte k povánočním slevám, chvíli to trvá. Úvodní dvě stránky obsahují jen jakousi upoutávku, což vám ale nikdo nesdělí.

ElectroWorld: až na úvodní stránky akce…

Obchod uvádí akci sloganem „Povánoční výprodej – slevy až 50 %“ a informuje také o podmínkách. Bohužel úvod je dělán trochu zvláštně…

Po vstupu na zahajovací stránku akce nebyly k dispozici žádné kategorie výrobků, ani žádné filtry a výpis se tvářil, že akce má pouze dvě strany. Jakmile jsme přešli na druhou ukázalo se, že také má, ale nabídla se volba „Zobrazit další produkty ve výprodeji“. V ní se už konečně objevily filtry a kategorie.

V části „Televize, Foto, audio a video“ byly televizory k vidění po kliknutí na „Televizní technika“ a byly tu i set-top boxy. V jejich případě bylo pro DVB-T2/HEVC k dispozici čtyři nové výrobky od 498 Kč do 699 Kč, ale drtivá většina nebyla k dispozici v e-shopu, ale pouze v prodejně (třeba jen v jedné). Nejzajímavější byl ovšem ten pátý, TechniSat DigiPal DAB+, což byl vystavený kus prodávaný s plnou zárukou. Jeho cena 4798 Kč ale byla vpravdě vysoká, protože ho například u Omka nový zakoupíte za 4499 Kč. Prodejci to zkrátka zkoušejí.

Co se týče televizorů, v nabídce bylo včera 93 nových produktů všech kategorii a rozlišení, včetně Ultra HD (8K). Nejlevnější model se dal pořídit za 3555 Kč, nejdražší za 61.990 Kč. Řadit podle výše slevy nešlo.

 

Mall má vstupu na stránku akce správně označeny „TOP produkty…“, ale podmínky akce tu nenajdete.

Mall: bez set-top boxů i rozumného třídění a filtrování

„Mega výprodej“ na tomto obchodu je bez podmínek akce, které jsme nikde v úvodu ani nikde jinde neviděli (termín do kdy platí, najdete většinou u konkrétních výrobků), a je povánoční výprodej je také bez set-top boxů.

V části „Televize a audio“ pak kupodivu bylo i video (domácí kino), set-top boxy pro DVB-T2 ale už nikoli. Řazení bylo podle obvyklých hledisek tu bylo jen částečně, televizory se nedaly seřadit od nejdražšího, ale pouze od nejlevnějšího. Výpis podle výše slevy chyběl, navíc tu ale byla volba „Brzy končí“ i když u výrobků nebylo uvedeno datum a jen u některých byl vidět počet zbývajících kusů na skladě.

Televizorů s DVB-T2 tu včera bylo 110, zda ale šlo o nové kusy či nějaké vrácené apod. se zjistit nedalo protože příslušná volba chyběla. Nejlevnější televizor byl za 2190 Kč, nejdražší za 119990 Kč, což bylo vidět na posuvném jezdci s možností filtrovat výpis podle ceny.

 

V povánočních výprodejích určitě neopomeňte Samsung The Frame. Testovali jsme v podobě Samsung QE43LS03 (odkaz níže) a byl výtečný.

Pár zajímavých tipů ze včerejších akcí

  • Specialitka: Samsung QE65LS03 (CZC, 165 cm, 65″, 44.990 Kč) – televizor konceptu The Frame jsme testovali v podobě QE43LS03
  • Specialitka: Pokud chcete něco s extra zvukem (alespoň v něj doufáme, TV je objednána na vyzkoušení) nezapomeňte se také podívat na Philips 55PUS8804 (viz aktualita) s audiem od Bowers & Wilkins. To jsme už zkoušeli v modelu Philips 55OLED903 a neměl chybu!
  • Běžný chytrý televizor: LG 55SM8600 (Electroworld, 140 cm, 55″, 18.990 Kč) – papírově výborná výbava, nyní nízká cena
  • Rozměrný televizor: Philips 70PUS6504 (Alza, 178 cm, 70″, 16.490 Kč) – cena v kombinaci s úhlopříčkou, pro obrazově nenáročné
  • Televizor do dětského pokoje: TCL 43EP660 (Alza, 109 cm, 43″, 7490 Kč) – pomalejší, ale funkční Android TV s řadou aplikací, test zde
  • Televizor na chatu: Philips 24PHS4304 (Mall, 61 cm, 24″, 3660 Kč) – koncepce bez podstavce, řada multimediálních formátů pro přehrávání přes USB
  • Televizor s obrazovkou OLED: Sony KD-55AF9BAEP (Electroworld, 140 cm, 55″, 39.990 Kč) – obrazově výborný, zvuk vychází přímo z obrazovky a v zadní části je doplněn o dva basové kanály (dva reproduktory). Test TV s naprosto unikátním podstavcem najdete v samostatném článku.