Celkem 822 soutěžících odpovědělo na otázky serveru Televizníweb.cz, z toho 205 mělo správně všechny odpovědi. Z nich redakce vylosovala následujících 15 výherců.

Soutěž probíhala od 29. listopadu do 10. prosince 2019 a spočívala ve vyplnění dotazníku, v němž jsme se vás ptali na několik záludných otázek okolo přechodu na pozemní digitální televizní vysílání nové generace DVB-T2. Odpovídat bylo možné do půlnoci z 10. na 11. prosince 2019, poté dotazník přestal nové odpovědi přijímat. Následně jsme odpovědi všech zúčastněných vyexportovali do tabulky v Excelu, vyhodnotili a zůstal nám seznam soutěžících, kteří odpověděli na vše správně (přehled správných odpovědí naleznete v tomto článku). Excelovská tabulka s odpověďmi a jmény obsahovala jednotlivé soutěžící sestupně tak, jak chronologicky vyplnili dotazník. Toto pořadí jsme využili pro výběr vítězů.

Pro losování výherců jsme použili program pro náhodné generování čísel Random.org, do kterého jsme zadali, aby vybral 15 čísel z řady od 2 do 206 (první řádek v excelové tabulce obsahoval popisky k jednotlivým sloupcům s odpověďmi a jmény soutěžících). Jedním klikem šéfredaktora Jana Potůčka jsme získali 15 náhodných čísel z navolené číselné řady, což byli naši výherci. Popořadě jsme jim přiřadili výhry od nejnižší cenové úrovně až po tu nejvyšší (televizor TCL s operačním systémem AndroidTV). Random nás ale trochu potrápil, protože mezi 15 náhodně vygenerovanými čísly byla dvě stejná. Posledního výherce, který získá televizor, jsme tedy generovali ještě jednou – opět z celé řady čísel od 2 do 206, ale tentokrát jsme zadali generování jediného čísla.

S losováním výherců nám pomohl program pro generování náhodných čísel Random.org. Podařilo se mu ale mezi 15 čísly vygenerovat dvě stejná, takže losování o hlavní výhru se muselo opakovat. (Foto: Lucie Adamiecová, TAKTIQ.com)

Co bychom dělali, kdyby Random vygeneroval číslo někoho, kdo již vyhrál v prvním kole set-top box? I na tuto eventualitu jsme byli připraveni. Generování bychom opakovali tolikrát, než by padlo číslo soutěžícího, kterého jsme dosud nevylosovali. Na regulérnost losování dohlížela Lucia Brinzanik, výkonná ředitelka agentury TAKTIQ Communications, jež je vydavatelem serveru Televizníweb.cz. Při označování výher asistovala Barbora Šmýrová rovněž z agentury TAKTIQ Communications a celý proces zaznamenávala Lucie Adamiecová ze stejné společnosti. Na každé krabici je nyní zapsané číslo výherce, které odpovídá řádku v tabulce soutěžících se správnými odpověďmi a jejich jmenný seznam i s výhrami naleznete v následující tabulce:

Všem výhercům blahopřejeme a ostatním děkujeme za účast v soutěži. Nemusíte házet flintu do žita, určitě to nebyla poslední soutěž na serveru Televizníweb.cz! Výherce budeme kontaktovat na e-mailových adresách, které zadali v dotazníku. Pokud by některý z výherců nereagoval, provedeme další losování ze správných odpovědí, takže potenciálně ještě může vyhrát i ten, jehož jméno není obsaženo v dnešní tabulce vítězů. Na závěr se patří poděkovat partnerům naší soutěže, kteří věnovali pěkné věcné ceny: společnostem TCL, TechniSat, Strong a Inter-Sat.

Štítky