Barrandov News zmizí z Regionální sítě 8 ve standardu DVB-T i Přechodové sítě 12 ve standardu DVB-T2. Nahradí ho program Prima +1 s posunutým vysíláním hlavního programu Primy.

Rošáda mezi celoplošnými komerčními programy skupin Prima a Barrandov nastane v pozemním digitálním televizním vysílání DVB-T a DVB-T2. Od úterý 7. ledna nebude možné pozemní cestou v DVB-T2 naladit program Barrandov News, který později zcela opustí terestrické vysílání, konkrétně pak Přechodovou síť 12 Českých Radiokomunikací (CRA) a koncem června skončí i v DVB-T společně s Regionální sítí 8. Naopak do obou sítí vstoupí program Prima +1, který nabízí vysílání hlavního kanálu Primy posunuté o jednu hodinu. Informoval o tom server Český rozhlas Digitální rádio s tím, že jak v Regionální síti 8, tak v Přechodové síti 12 se zítra okolo desáté hodiny dopoledne zároveň objeví i promo smyčka připravovaného zpravodajského kanálu CNN Prima News.

Skupina FTV Prima tak bude mít v terestrickém vysílání osm volně šířených programů, skupina Barandov jejich počet sníží na tři. Od čtvrtka 9. ledna bude možné hlavní kanál TV Barrandov naladit ve finální síti DVB-T2 s číslem 23 na kanálu 23 v Praze již v HD rozlišení. Stejná síť nabídne v novém standardu i HD verzi televizi Seznam. Finální sítě 22 a 23, které postupně nahradí Přechodovou síť 12, budou obsahovat tyto programy: Barrandov HD, Barrandov Kino, Barrandov Krimi, Noe TV, Nova, Nova Cinema, Óčko, Óčko Star, Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom, Prima Max, CNN Prima News, Prima +1, TV Seznam HD, Šlágr TV, Šlágr 2 a Radio Proglas.

Štítky