Oba programy bude možné naladit z vysílače Praha – Žižkov na kanálu 23 ve finálním multiplexu 23. Budou mít rozlišení 1440 x 1080p.

Další dva televizní programy ve vysokém rozlišení obrazu (HD) budou moci od zítřejšího poledne naladit diváci pozemní digitální televize v Praze. Hlavní kanál Barrandova a TV Seznam odstartují v HD kvalitě ve finálním multiplexu 23, který bude vysílat ve standardu DVB-T2. Prostřednictvím Twitteru o tom informoval ředitel regulace Českých Radiokomunikací Marcel Procházka. „Seznam a Barrandov budou budou v HD 1440x1080p. Po dokončení přechodu na DVB-T2, od 1.7.2020 budeme mít ve finální DVB-T2 síti 22 místo pro další HD obsah. V době přechodu bude síť 22 vysílat stejný obsah jako přechodová T2 síť z důvodu velkých jednofrekvenčních sítí,“ uvedl.

ČTĚTE TAKÉ: Přechod komerčních televizí z DVB-T na DVB-T2 v Praze se protáhne na den a půl

Nové finální sítě DVB-T2, které od čtvrtka v Praze nahradí vypnuté multiplexy 2 a 3, budou podle Procházky obsahovat stejné programy jako celoplošné sítě DVB-T. „Půjde o Barrandov, Barrandov Kino, Barrandov Krimi, TV Noe, Nova, Nova CINEMA, Óčko, Óčko STAR, Prima, Prima COOL, Prima LOVE, Prima ZOOM, Prima MAX, Prima KRIMI, CNN Prima News, Prima +1, Seznam, Šlágr, Šlágr 2, Radio Proglas,“ uvedl ředitel regulace CRA. Mezi vypnutím multiplexů 2 a 3 a spuštěním nových sítí 22 a 23 bude dvanáctihodinová výluka žižkovského vysílače, během níž nebude možné ze Žižkova přijímat ani Regionální sítě 8 a 12 ve standardu DVB-T a Přechodovou síť 12 a multiplex 21 ve standardu DVB-T2.