UVNITŘ GALERIE I NOVÝ DÁLKOVÝ OVLADAČ – Zaslaná tisková zpráva zdůrazňuje řadu Performance Series zaměřenou „na co nejlepší poměr cena/výkon“. Představena byla také sluchátka pro sportovce a audiofily a minimálně jedny s automatickým čištěním po vložení do pouzdra.

Nyní oznámené produkty modelové kolekce 2020/2021 společnosti TP Vision, výrobce televizorů značky Philips, která se ani letos nezúčastnila veletrhu CES 2020 v Las Vegas, představují jak tradiční přístroje s obrazovkami LCD, tak nové OLED. Z hlediska technologického má i v roce 2020 pokračovat kompatibilita s prakticky všemi systémy HDR, tedy HDR10, HDR10+, HLG a Dolby Vision (minulý rok se hovořilo i o Advanced HDR by Technicolor), a snad ve všech přístrojích s operačním systémem Android TV. Zabudováno také bude audio kompatibilní s Dolby Atmos.

Právě o těchto televizorech bude nyní řeč, protože informace o modelech řady 7000 a nižších zveřejněny ještě nebyly.

ČTĚTE TAKÉ:

Televizory s AI i malý přístroj s B&W

Zmiňovanou Performance Series představuje konkrétně řada 8505, naopak 9235 je unikátní v tom, že model s úhlopříčkou prostých 43″, tedy 109 cm, dostal audio typu 2.1 od britské legendy Bowers& Wilkins! Ten mají i další LCD televizory řady 9435. Naopak u nových televizorů OLED805 a OLED855 debutuje obrazový procesor P5 ve 4. generaci, který je doplněn o umělou inteligenci (AI). A dlužno říci, že byl v předchozích generacích opravdu výborný!

Čistě papírově vzato je zajímavé, že na rozdíl od LG a Sony společnost TP Vision zatím neuvedla televizor OLED s úhlopříčkou 48″ (122 cm), což by mohlo svědčit buď o tom, že nemá zájem nebo o tom, že nemá až tak dobré kontakty s LG, jako výrobcem obrazovek OLED. Může to ale svědčit o obojím nebo o něčem úplně zcela jiném. Třeba o tom, že se jediný výrobce OLED snaží trh trochu rozhýbat v souvislosti s posledními novinkami typu MicroLED, Mini LED atd.

Pozoruhodná je však ochota TP Vision jít do špičkového zvuku od Bowers& Wilkins (ani na okamžik nepochybujme, že špičkový bude!), a to i ve velmi malé úhlopříčce 109 cm (43″). Pro řadu potenciálních zájemců by to mohla být velmi slušná kompenzace. Bohužel TP Vision stále velmi chabě tyto přístroje marketingově propaguje a společnost dokonce ani není ochotna přiznat B&W místo v názvu televizoru, aby to zákazník odlišil. Tohle je naprosto nepochopitelné a do nebe volající stejně, jako firemní kauza OLED vs. OLED+, kterou nikdo nechápe (nejspíše s výjimkou těch, kteří ji vymysleli a schválili). Marketingové prokletí původního „královského“ Philipsu se tak rozhodně přenáší i na TP Vision.

Podívejme se nyní na oznámené televizory trochu podrobněji, i když zaslaných údajů mnoho nebylo a oznámeny nebyly ani ceny, ani doba uvedení na trh. Mimochodem nezapomeňte si od televizorů odskočit ke špuntovým sluchátkům Philips ST702. Ta se totiž po uložení do nabíjecího pouzdra automaticky čistí prostřednictvím UV záření…

Philips 8505, Performance Series – střední třída s Android TV 9.0

Přichází v úhlopříčkách 109 cm (43″), 127 cm (50″), 147 cm (58″), 165 cm (65″) a 178 cm (70″), LCD obrazovkou s rozlišením Ultra HD (4K) a s plošným podsvícením, tedy s tím nejlepším, co je. Zabudován je obrazový procesor P5, osvícení pozadí Ambilight (třístranné, jako minulý rok) a zvukový systém typu 2.0 s 20 wattovým zesilovačem (dvojice širokopásmových reproduktorů).

Podstavec je u televizorů – po čase… – koncipován jako stříbrný, středový a dokonce otočný. Rozměr 165 cm pak má pevný světle stříbrný a středový stojan. Nejrozměrnější televizor se 178 cm je osazen stříbrným stojanem s možností instalace ve dvou různých výškách – 19 mm a vyšším pro umístění zvukové lišty.

Philips 9235 – Bowers& Wilkins a kožený obal ovladače (?!)

Počátek vrcholové devítkové LCD řady a model s jedinou úhlopříčkou 109 cm (43″). Zesilovač má výkon 40 wattů a je doplněn trojicí reproduktorů sestavených jako 2.1, tedy s jedním basovým. Integrovaný zvukový systém, který vidíte na snímcích je umístěn v podstavci a kryje ho akusticky transparentní tkanina Kvadrat. Navrhla ho proslulá britská společnost Bowers& Wilkins a doposud byl ke koupi jen u výrazně rozměrnějších televizorů. Například i v u nás testovaném Philips 55OLED903.

Televizoru samozřejmě nechybí patentovaný třístranný Ambilight, obrazový procesor P5 a je tu také obrazovka LCD s rozlišením Ultra HD (4K) a bočním podsvícením Edge LED. Rámuje ji vysoce leštěný stříbrný kov a vše doplňuje podsvícený dálkový ovladač s koženým obalem, což je nevídané a neslýchané.

Philips 9435 – opět B&W, ale s rozšířeným reproduktorovým osazením

Vše, co můžete najít u menšího modelu devítkové řady je i tady, ale tentokráte jsou tu úhlopříčky 140 cm (55″, Philips 55PUS9435) a 165 cm (65″, Philips 65PUS9435) a obrazovka LCD s plošným podsvícením Direct LED s eloxovaným stříbrným rámem s velmi tenkým tmavým chromem.

Audio systém od B&W s 50wattovým zesilovačem je tentokráte systému 2.1.2 a právě poslední dvojka se týká nahoru směřujících zvukových měničů, které patří k audio systému Dolby Atmos nejvyšší třídy. Nechme se překvapit, jak to bude uděláno.

Philips OLED805, OLED855 a OLED865 s novou generací obrazového procesoru

Vše zakončíme televizory s obrazovkami OLED, a to prvními dvěma, protože ke třetímu zatím nebyly oficiálně zveřejněny žádné informace a je také dost dobře možné, že se u nás nebude nabízet.

Novinky budou ke koupi ve velikostech 140 cm (55″) a 165 cm (65″), tedy jako například Philips 55OLED805, Philips 65OLED805 a Philips 65OLED855 a vyvedeny mají být v klasicky extra tenkém návrhu. Jak už bylo řečeno, tentokráte ale se zcela novým obrazovým procesorem P5 čtvrté generace s podporou AI a opět s třístranným Ambilightem, což ostatně také vidíte ve fotogalerii.

U těchto OLED výrobce sází na evropský design a přírodní materiály, chybět nebude ani nový podsvícený dálkový ovladač. Všechny mají zabudován zesilovač o výkonu 50 W a reprosystém typu 2.1 s jedním basovým kanálem nejspíše opět umístěným na zadní straně.

Philips OLED805 má zkosený podstavec s tmavým chromem a Philips 55OLED855 má centrální stojan v tmavém chromu. Philips 65OLED855 pak má tmavě chromovaný stojan ve tvaru písmene T.