Skupina FTV Prima už šíří v pozemním televizním vysílání osm volně vysílajících programů. CNN Prima News by měla odstartovat v řádu několika týdnů.

Dvě nové televizní stanice zařadila dnes dopoledne do celoplošného pozemního digitálního vysílání ve standardu DVB-T2 skupina FTV Prima. Jde o plnoformátový program Prima +1, který dosud vysílal pouze prostřednictvím satelitu, kabelu a IPTV a nabízí program hlavního kanálu Primy posunutý o jednu hodinu, a také o upoutávku na chystaný zpravodajský kanál CNN Prima News. Ten by měl zahájit vysílání v řádu několika týdnů, podle loni vydané licence nejpozději do letošního dubna. Oba programy se objevily v Přechodové síti 12 provozované Českými Radiokomunikacemi (CRA), Prima +1 také v pražské Regionální síti 12 ve standardu DVB-T a CNN Prima News v Regionální síti 8 rovněž vysílající v DVB-T.

„Prima tak v pozemních sítích bude vysílat už osm televizních programů,“ konstatoval na Twitteru ředitel regulace CRA Marcel Procházka. Prostřednictvím DVB-T vysílá Prima svůj hlavní kanál a stanici Prima Cool v celoplošném multiplexu 2 a programy Prima love, Prima Zoom, Prima Max a Prima Krimi v celoplošném multiplexu 3. Všechny tyto programy jsou také součástí Přechodové sítě 12 ve standardu DVB-T2, do níž dnes přibyly i Prima +1 a upoutávka na CNN Prima News. CRA kvůli tomu musely z přechodové sítě vyřadit program Barrandov News, který zůstává už jen v Regionální síti 8 ve standardu DVB-T, která zcela ukončí vysílání letos v červnu.

Po přechodu na finální sítě DVB-T2 bude všech osm volně šířených programů Primy vysílat v multiplexu 22 který zahájí vysílání již tento čtvrtek 9. ledna v Praze z vysílače Žižkov a postupně pokryje signálem celou Českou republiku. Jde o jednu ze dvou nástupnických sítí po Přechodové síti 12, která v Praze ukončí vysílání 30. ledna. Druhou bude multiplex 23, do kterého se mají přestěhovat dva nejsledovanější programy skupiny Nova.

Štítky