Jde o nejvyšší jednorázové zvýšení servisního poplatku Skylinku od jeho zavedení v roce 2012. Tehdy diváci platili za základní omezenou nabídku 29 korun měsíčně.

Příjem základních televizních programů přes satelitní službu Skylink vyjde diváky od 1. března o 30 korun měsíčně dráž než doposud. Provozovatel Skylinku, společnost M7 Group, dnes oznámila změnu ceníku služeb, přičemž servisní poplatek navyšuje z 89 na 119 korun měsíčně při úhradě platebními metodami SIPO nebo Inkaso z účtu. Zvyšují se i jednorázové roční a dvouleté úhrady servisního poplatku, a to o 100 korun na 1 499 Kč u roční úhrady a o 300 korun na 2 699 Kč u dvouleté úhrady. Při platbě servisního poplatku na rok dopředu tak měsíční platba vyjde dokonce na 125 korun.

Skylink zdražuje příjem základních programů, na které láká diváky pozemního digitálního vysílání, jež čeká přechod na nový standard DVB-T2. Toto nové pozemní vysílání ale mohou domácnosti přijímat zdarma bez jakýchkoli měsíčních poplatků, pouze za jednorázový náklad na pořízení nového přijímače DVB-T2/HEVC (televizoru nebo set-top boxu). Prostřednictvím DVB-T2 lze naladit všechny programy České televize ve Full HD rozlišení a vyšší kvalitu nabízí i některé komerční programy (aktuálně TV Barrandov, TV Seznam, Prima Comedy Central, Joj family, TV Polar, TV1 a další).

Dosavadní zdražování servisního poplatku Skylinku

Štítky