Státní informační web o druhé televizní digitalizaci bude zasílat aktuální informace o vypínání celoplošných sítí DVB-T, přechodových sítí DVB-T2 a zapínání finálních sítí DVB-T2.

Vlastní profily na sociálních sítích Facebook a Twitter zprovoznil státní informační web o druhé televizní digitalizaci v Česku Televizezadarmo.cz. Chce jejich prostřednictvím podávat aktuální informace o vypínaných vysílačích celoplošných sítí pro pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T a přechodových sítí ve standardu DVB-T2, a také o termínech spouštění vysílačů finálních sítí DVB-T2, které postupně nahradí současné televizní multiplexy 1, 2, 3 a 4.

Vedle interaktivní mapy s jednotlivými kraji České republiky a termíny přechodu na DVB-T2 u všech základních vysílačů a dokrývačů DVB-T a také letáků obsahujících tyto informace pro jednotlivé kraje jde o další podpůrnou aktivitu státní informační kampaně k přechodu na DVB-T2. Stránka na Facebooku funguje na adrese www.facebook.com/televizezadarmo, účet na Twitteru má adresu www.twitter.com/televizezadarmo.cz.

Štítky