Připravili jsme pro vás chronologický přehled, jak budou jednotlivé regiony České republiky v prvním pololetí letošního roku přecházet na nový standard pozemní digitální televize DVB-T2.

První půlrok nového roku 2020 završí celý proces druhé televizní digitalizace. Do 30. června Česká republika vypne všechny vysílače celoplošných sítí DVB-T a velmi pravděpodobně i regionálních multiplexů v tomto standardu. Skončí také vysílání tří přechodových sítí DVB-T2, které se přetransformují na čtyři finální multiplexy nové generace. Přelaďování přijímačů tak čeká nejen ty diváky, kteří se teprve vybaví novým televizorem nebo set-top boxem, ale i ty, kteří již na příjem pozemní digitální televize v novém standardu přešli. Televizníweb.cz pro vás připravil velký přehled po jednotlivých měsících, kdy a kde se budou vypínat jednotlivé celoplošné multiplexy DVB-T, přechodové sítě DVB-T2 a zapínat finální sítě DVB-T2. Doplnili jsme také informace o přelaďování některých kmitočtů regionálních sítí DVB-T.

LEDEN 2020

7. ledna minutu před půlnocí vypne Česká televize vysílání svého multiplexu 1 ve standardu DVB-T na hlavním královéhradeckém vysílači Trutnov – Černá hora (kanál 40) a základním středočeském vysílači Votice – Mezivrata (kanál 53). Spolu s těmito vysílači budou vypnuty i návazné dokrývače v Královéhradeckém, Pardubickém, Středočeském a Jihočeském kraji (podrobněji v tomto článku). Ve stejný den také ukončí Regionální síť 7 vysílání ze středočeského vysílače Benešov – Kozmice na kanálu 23.

8. ledna minutu před půlnocí ukončí pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T celoplošné multiplexy 2, 3 a 4 s programy komerčních televizí v Praze. Multiplexy 2 a 3 se odmlčí na hlavním vysílači Praha – Žižkov (kanály 41 a 59), multiplex 4 na vysílačích Ládví, Novodvorská a Olšanská (kanál 42). Zároveň v Praze skončí vysílání Přechodové sítě 13, která ve standardu DVB-T2 šíří programy multiplexu 4 (skončí na kanálu 24 na vysílačích Ládví, Novodvorská a Olšanská) a nahradí ji finální síť 24, která odstartuje na stejných vysílačích na kanálu 42 (tedy na tom, který v tento den opustí multiplex 4). Česká televize zahájí vysílání finální sítě 22 ve standardu DVB-T2 v Králíkách v Pardubickém kraji (kanál 43).

9. ledna odstartují finální sítě 22 a 23 ve standardu DVB-T2 v Praze. Obě bude možné naladit na vysílači Praha – Žižkov na kanálech 40 a 23. Zároveň ve Středočeském kraji skončí vysílání multiplexu 4 ve standardu DVB-T, a to na vysílačích Benešov – Kozmice (kanál 44), Beroun – Lhotka (kanál 56), Příbram – U hvězdárny (kanál 56), Rakovník – Louštín (kanál 44) a Litoměřice – Michalovice (kanál 30). Na stejných vysílačích skončí i vysílání Přechodové sítě 13 ve standardu DVB-T2, a to na kanálu 24 (v Litoměřicích na kanálu 28). Nahradí ji finální síť 24 (Benešov – kanál 44, Beroun – kanál 30, Příbram – kanál 45, Rakovník – kanál 44, Litoměřice – kanál 21). Regionální síť 7 zahájí pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T na středočeských vysílačích Benešov – Kozmice a Beroun – Lhotka (kanál 53).

15. ledna minutu před půlnocí ukončí pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T celoplošné multiplexy 2 a 3 s programy komerčních televizí na dalším hlavním pražském a středočeském vysílači Praha – Cukrák a v případě multiplexu 2 i na návazných dokrývačích (na Cukráku půjde o kanály 41 a 59).

16. ledna odstartují finální sítě 22 a 23 ve standardu DVB-T2 na vysílačích Praha – Cukrák (kanály 40 a 23), multiplex 22 i na návazných dokrývačích ve Středočeském kraji a multiplex 23 na dalším hlavním středočeském vysílači Votice – Mezivrata (kanál 22).

22. ledna ukončí vysílání celoplošný multiplex 2 s hlavními programy televizí Nova, Prima a Barrandov na středočeském vysílači Votice – Mezivrata (kanál 41) a dokrývačích Tábor – Čelkovice (kanál 41) a Husinec – Na Vrážích (kanál 41). Zároveň se na stejném vysílači a dokrývačích odmlčí i Přechodová síť 12 ve standardu DVB-T2 na kanálu 28. Multiplex 3 ukončí vysílání i z votického vysílače Mezivrata na kanálu 59. Stejný vysílač vypne i Přechodovou síť 12 na kanálu 28.

23. ledna odstartuje finální síť 22 ve standardu DVB-T2 na středočeském vysílači Votice – Mezivrata a dokrývačích Tábor – Čelkovice a Husinec – Na Vrážích (všude kanál 40).

30. ledna minutu před půlnocí ukončí Česká televize vysílání multiplexu 1 ve standardu DVB-T v Ústeckém kraji, konkrétně pak na hlavních vysílačích Ústí nad Labem – Buková hora a Chomutov – Jedlová hora (v obou případech kanál 33) a také na návazných dokrývačích, včetně Desné – Příchovice (kanál 33), kde už nebude pokračovat vysílání ČT v DVB-T2. Ve stejný den a na stejných vysílačích skončí i vysílání přechodové veřejnoprávní sítě 11 ve standardu DVB-T2 na kanálu 50 a Přechodová síť 12 ve standardu DVB-T2 ukončí vysílání na pražských vysílačích Žižkov a Cukrák (kanál 31).

31. ledna zahájí Česká televize vysílání finální sítě 21 ve standardu DVB-T2 na hlavních severočeských vysílačích Ústí nad Labem – Buková hora a Chomutov – Jedlová hora (kanál 33). Zároveň vypne svoji Přechodovou síť 11 na dokrývačích Ústí nad Labem – Vaňov, Šluknov – vrch Pytlák a Velký Šenov – Ječný vrch (kanál 50) a zapne v těchto lokalitách finální síť 21 na kanálu 33.

ÚNOR 2020

1. února ukončí Česká televize vysílání svojí přechodové sítě 11 ve standardu DVB-T2 na dokrývači Děčín – Popovický vrch (kanál 50) a zapne na něm finální síť 21 na kanálu 33. Regionální síť 7 zahájí pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T na středočeském vysílači Příbram – U hvězdárny (kanál 59).

4. února minutu před půlnocí ukončí Česká televize vysílání multiplexu 1 ve standardu DVB-T v Plzeňském kraji. Konkrétně pak na hlavních vysílačích Plzeň – Krašov a Domažlice – Vraní vrch (kanál 34) a na návazných dokrývačích. Veřejnoprávní multiplex 1 skončí také na středočeském dokrývači Rakovník – Okružní (kanál 34).

6. února ukončí Regionální síť 7 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T na severočeském vysílači Jablonec nad Nisou – Černá Studnice (kanál 21), východočeském dokrývači Trutnov – rozhledna (kanál 21) a severočeském vysílači Ústí nad Labem – Krušnohorská (kanál 21).

7. února ukončí celoplošný multiplex 4 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T v Ústeckém kraji. Síť vypne vysílače Ústí nad Labem – Krušnohorská, Teplice – vodárna, Děčín – Chlum a Šluknov (ve všech případech kanál 30). Na stejných vysílačích skončí i Přechodová síť 13 ve standardu DVB-T2 (na kanálu 28) a nahradí ji finální síť 24 (na kanálu 21). Regionální síť 7 zahájí vysílání ve standardu DVB-T na severočeském vysílači Jablonec nad Nisou – Černá Studnice (kanál 50), východočeských vysílačích Svitavy – Hřebeček (kanál 50), Trutnov – rozhledna (kanál 50) a severočeském vysílači Ústí nad Labem – Krušnohorská (kanál 50).

12. února minutu před půlnocí ukončí Česká televize vysílání multiplexu 1 ve standardu DVB-T v Karlovarském kraji. Konkrétně na hlavních vysílačích Jáchymov – Klínovec a Cheb – Zelená hora (kanál 36) a návazných dokrývačích včetně Karlových Varů – Tří křížů (také kanál 36). Veřejnoprávní multiplex 1 skončí také na západočeském dokrývači Železná Ruda – Rozvodí (kanál 43) a ve středočeském Zaječově (kanál 29). Ve stejnou dobu ukončí celoplošný multiplex 2 vysílání v Královéhradeckém kraji, tedy na hlavním vysílači Trutnov – Černá hora (kanál 38) a dokrývačích Hronov – Jírová hora (kanál 37), Náchod – Na vyhlídce (kanál 35), Letohrad – nad ZD (kanál 35) a Žamberk – Na Rozálce (kanál 49). Zároveň se na stejném vysílači a dokrývačích odmlčí Přechodová síť 12 ve standardu DVB-T (Trutnov – kanál 28, Náchod – kanál 27, Hronov – kanál 29, Letohrad – kanál 27, Žamberk – kanál 37). Regionální síť 7 zahájí pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T na západočeském vysílači Jáchymov – Klínovec (kanál 36).

13. února minutu před půlnocí ukončí celoplošný multiplex 2 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T v Jihočeském kraji. Konkrétně půjde o vysílače České Budějovice – Kleť, Vimperk – Mařský vrch a návazné dokrývače na kanálu 39. Zároveň dojde na těchto vysílačích a dokrývačích k vypnutí Přechodové sítě 12 ve standardu DVB-T2 (na kanálu 27). Ve stejný den odstartuje v Královéhradeckém kraji finální síť 22 ve standardu DVB-T2. Naladíte ji na vysílači Trutnov – Černá hora (kanál 28) a dokrývačích Náchod – Na vyhlídce (kanál 27), Hronov – Jírová hora (kanál 37), Letohrad – nad ZD (kanál 27) a Žamberk – Na Rozálce (kanál 36).

14. února odstartuje v Jihočeském kraji finální síť 22 ve standardu DVB-T2 na vysílačích České Budějovice – Kleť, Vimperk – Mařský vrch a návazných dokrývačích na kanálu 27.

19. února minutu před půlnocí ukončí celoplošný multiplex 3 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T v Jihočeském kraji, konkrétně na vysílačích České Budějovice – Kleť a Vimperk – Mařský vrch (kanál 22). Celoplošný multiplex 4 ukončí pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T v Karlovarském kraji, konkrétně pak na vysílačích Jáchymov – Klínovec, Mariánské Lázně – Dyleň a Tachov (všechny na kanálu 45). Na stejných vysílačích skončí i vysílání Přechodové sítě 13 ve standardu DVB-T2 (Jáchymov – kanál 38, Mariánské Lázně – kanál 28, Tachov – kanál 24). Zároveň na nich odstartuje finální síť 24, a to na kanálu 45, na kterém krátce předtím skončí vysílání multiplexu 4. Regionální síť 7 ukončí pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T na jihočeském vysílači České Budějovice – Kleť (kanál 42).

20. února ukončí celoplošný multiplex 4 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T v Jihočeském kraji. Konkrétně se odmlčí na vysílačích a dokrývačích České Budějovice – Kleť (kanál 25), Dačice – Urbanecký vrch (kanál 25), Prachatice – Křeplice (kanál 56), Vimperk – Pod Homolkou (kanál 56) a Volary – CETIN (kanál 25). Zároveň ve stejných lokalitách skončí vysílání Přechodové sítě 13 ve standardu DVB-T (České Budějovice a Volary – kanál 32, zbylé lokality kanál 24). A odstartuje na nich finální síť 24 ve standardu DVB-T2 (Prachatice – kanál 36, v ostatních lokalitách kanál 30). Finální síť 23 ve standardu DVB-T2 zahájí vysílání v Jihočeském kraji na vysílačích České Budějovice – Kleť a Vimperk – Mařský vrch (kanál 22). Česká televize ukončí vysílání Přechodové sítě 11 ve standardu DVB-T v Jihočeském kraji, konkrétně na hlavních vysílačích České Budějovice – Kleť, Vimperk – Mařský vrch a návazných dokrývačích (všechny na kanálu 50). Ze stejných lokalit začne vysílat finální multiplex 21 ve standardu DVB-T2 na kanálu 39. Regionální síť 7 zahájí pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T na jihočeském vysílači České Budějovice – Kleť (kanál 53).

26. února minutu před půlnocí ukončí Česká televize vysílání multiplexu 1 ve standardu DVB-T na hlavním libereckém vysílači Ještěd (kanál 43) a na návazných dokrývačích. Ve stejný den v Libereckém kraji ukončí vysílání i celoplošný multiplex 4, konkrétně na vysílačích Česká Lípa – Špičák, Jablonec nad Nisou – Černá Studnice a Varnsdorf – město (ve všech případech kanál 25). Zároveň na těchto vysílačích skončí Přechodová síť 13 ve standardu DVB-T2 (Česká Lípa a Varnsdorf – kanál 28, Jablonec nad Nisou – kanál 24), aby ji okamžitě nahradila finální síť 24 (Česká Lípa a Jablonec nad Nisou – kanál 43, Varnsdorf – kanál 44). Multiplex 4 vypne rovněž východočeský dokrývač Trutnov – Šibeniční vrch (kanál 45), kde skončí i Přechodová síť 13 ve standardu DVB-T2 na kanálu 24 a nahradí ji finální síť 24 (kanál 45). Česká televize také ukončí vysílání multiplexu 1 na západočeském vysílači Sušice – Svatobor (kanál 49) a dokrývači Klatovy – Hůrka (také kanál 49). Regionální síť 8 ukončí pozemní digitální vysílání ve standardu DVB-T ze západočeského vysílače Plzeň – město (kanál 43).

27. února ukončí celoplošný multiplex 4 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T v Plzeňském kraji, konkrétně pak na vysílačích Plzeň – vodárna (kanál 56), Domažlice – Čerchov (kanál 25), Sušice – Svatobor (kanál 56), Klatovy – Doubrava (kanál 44) a Holoubkov (kanál 30). Zároveň na těchto vysílačích skončí vysílání Přechodové sítě 13 ve standardu DVB-T2, které ve všech lokalitách probíhá na kanálu 24. Nahradí ji finální síť 24 (Plzeň – kanál 43, Domažlice – kanál 43, Sušice – kanál 42, Klatovy – kanál 44, Holoubkov – kanál 21). Regionální síť 8 zahájí pozemní digitální vysílání ve standardu DVB-T ze západočeského vysílače Plzeň – město (kanál 56).

28. února zahájí Regionální síť 7 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T na západočeském vysílači Plzeň – vodárna (kanál 24).

BŘEZEN 2020

2. března ukončí celoplošný multiplex 2 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T v Plzeňském kraji, konkrétně pak na vysílačích Plzeň – Krašov, Domažlice – Vraní vrch a návazných dokrývačích (kanál 48), včetně středočeského dokrývače Rakovník – Okružní. Na stejných vysílačích a dokrývačích s výjimkou Krašova skončí i Přechodová síť 12 ve standardu DVB-T2 (kanál 31).

3. března zahájí finální síť 22 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 na západočeském vysílači Domažlice – Vraní vrch a návazných dokrývačích (kanál 34).

9. března ukončí Přechodová síť 12 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 na hlavním západočeském vysílači Plzeň – Krašov (kanál 31).

10. března zahájí finální síť 22 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 na hlavním západočeském vysílači Plzeň – Krašov (kanál 34).

16. března minutu před půlnocí ukončí celoplošný multiplex 2 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T v Karlovarském kraji, konkrétně pak na hlavních vysílačích Cheb – Zelená hora, Jáchymov – Klínovec a návazných dokrývačích (všechny na kanálu 35). Ve stejný den skončí na stejných vysílačích a dokrývačích také Přechodová síť 12 ve standardu DVB-T2 (na kanálu 31). Regionální síť 7 ukončí pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T z vysílačů a dokrývačů Beroun – Lhotka, Jáchymov – Klínovec, Plzeň – vodárna a Příbram – U hvězdárny (všechny na kanálu 38).

17. března zahájí finální síť 22 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 v Karlovarském kraji na hlavních vysílačích Cheb – Zelená hora, Jáchymov – Klínovec a návazných dokrývačích (všechny na kanálu 38 s výjimkou dokrývače Karlovy Vary – Tři kříže, který využije kanál 34).

19. března minutu před půlnocí ukončí Česká televize vysílání multiplexu 1 ve standardu DVB-T v Jihočeském kraji, konkrétně na hlavních vysílačích České Budějovice – Kleť, Vimperk – Mařský vrch a návazných dokrývačích (všechny na kanálu 49).

23. března minutu před půlnocí ukončí celoplošný multiplex 2 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T v Ústeckém kraji, konkrétně pak na hlavních vysílačích Ústí nad Labem – Buková hora, Chomutov – Jedlová hora a návazných dokrývačích (všechny na kanálu 58, včetně Jindřichovic pod Smrkem v sousedním Libereckém kraji). Ve stejný den skončí na stejných vysílačích a dokrývačích také Přechodová síť 12 ve standardu DVB-T2 (na kanálu 31).

24. března zahájí finální síť 22 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 v Ústeckém kraji na hlavních vysílačích Ústí nad Labem – Buková hora, Chomutov – Jedlová hora a návazných dokrývačích (všechny na kanálu 38).

30. března ukončí celoplošný multiplex 2 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T na západočeském vysílači Sušice – Svatobor a dokrývači Klatovy – Hůrka (kanál 48). Na stejném vysílači a dokrývači skončí i Přechodová síť 12 ve standardu DVB-T2 (kanál 31). Multiplex 2 ve stejný den ukončí vysílání také v Libereckém kraji, tedy na hlavním vysílači Ještěd (kanál 52) a návazných dokrývačích. Ve stejný den skončí na Liberecku také Přechodová síť 12 ve standardu DVB-T2 (Liberec, Frýdlant – kanál 31, Hejnice – kanál 25). Regionální síť 8 ukončí pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T z vysílače České Budějovice – Včelná II (kanál 34).

31. března minutu před půlnocí ukončí Česká televize pozemní digitální televizní vysílání multiplexu 1 ve standardu DVB-T v Jihomoravském kraji, konkrétně pak na hlavních vysílačích Brno – Kojál, Brno – Hády, Brno – Barvičova, Mikulov – Děvín a návazných dokrývačích (kanál 29 s výjimkou dokrývače Blansko na kanálu 32). Skončí i čtyři dokrývače multiplexu 1 v kraji Vysočina, a to Třebíč – Strážný vrch (kanál 36), Bystřice nad Pernštejnem – Voldán (kanál 54), Náměšť nad Oslavou – Zborovská (kanál 29) a Žďár nad Sázavou – Harusův kopec (kanál 36), a také dokrývač Hlubočky – Gagarinova (kanál 54) v Olomouckém kraji a čtyři dokrývače ve Zlínském kraji: Halenkov (kanál 43), Huslenky (kanál 29), Nový Hrozenkov (kanál 33) a Strání (kanál 43). Finální síť 22 zahájí pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 na západočeském vysílači Sušice – Svatobor a dokrývači Klatovy – Hůrka (kanál 34) a také na hlavním libereckém vysílači Ještěd (kanál 28) a dokrývačích Frýdlant – U rozhledny (kanál 28) a Hejnice – Lázně Libverda (kanál 38). Regionální síť 8 zahájí pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T z vysílače České Budějovice – Včelná II (kanál 50).

DUBEN 2020

1. dubna ukončí celoplošný multiplex 3 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T pro Karlovarský kraj z dokrývače Karlovy Vary – Tři kříže (kanál 60) a pro Plzeňský kraj z hlavního vysílače Plzeň – Krašov (kanál 52).

2. dubna zahájí finální síť 23 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 pro Karlovarský kraj z dokrývače Karlovy Vary – Tři kříže (kanál 31) a pro Plzeňský kraj z hlavního vysílače Plzeň – Krašov (kanál 31).

5. dubna ukončí celoplošný multiplex 3 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T ze západočeských vysílačů Sušice – Svatobor a Domažlice – Vraní vrch (oba na kanálu 52).

6. dubna zahájí finální síť 23 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 ze západočeského vysílače Sušice – Svatobor (kanál 31).

8. dubna zahájí finální síť 23 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 ze západočeského vysílače Domažlice – Vraní vrch (kanál 31).

20. dubna ukončí celoplošný multiplex 3 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T pro Ústecký kraj z vysílačů Ústí nad Labem – Buková hora a Chomutov – Jedlová hora (oba na kanálu 55).

21. dubna zahájí finální síť 23 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 ze severočeského vysílače Ústí nad Labem – Buková hora (kanál 31).

22. dubna zahájí finální síť 23 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 ze severočeského vysílače Chomutov – Jedlová hora (kanál 31).

26. dubna ukončí celoplošný multiplex 3 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T pro Liberecký kraj z vysílače Liberec – Ještěd (kanál 60).

27. dubna zahájí finální síť 23 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 pro Liberecký kraj z vysílače Liberec – Ještěd (kanál 31).

28. dubna ukončí celoplošný multiplex 3 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T pro Královéhradecký kraj z vysílače Trutnov – Černá hora (kanál 60) a pro Pardubický kraj z dokrývače Svitavy – Kamenná Horka (kanál 60).

29. dubna ukončí celoplošný multiplex 4 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T pro Královéhradecký a Pardubický kraj. Konkrétně půjde o vysílače a dokrývače Hradec Králové – Chlum (kanál 45), Pardubice – Slatiňany (kanál 48), Svitavy – Hřebečov (kanál 45), Ústí nad Orlicí – Andrlův Chlum (kanál 45), Náchod – Dobrošov (kanál 44), Vrchlabí (kanál 45) a Kutná Hora – rozhledna (kanál 44). Zároveň z těchto lokalit přestane vysílat Přechodová síť 13 ve standardu DVB-T2 na kanálu 24 a nahradí ji finální síť 24 ve standardu DVB-T2 (Hradec Králové a Vrchlabí – kanál 45, Pardubice, Svitavy a Ústí nad Orlicí – kanál 21, Náchod. Kutná Hora – kanál 44). Finální síť 23 zahájí pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 pro Královéhradecký kraj z vysílače Trutnov – Černá hora (kanál 31). Regionální síť 7 ukončí pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T na východočeském vysílači Svitavy – Hřebeček (kanál 21).

30. dubna minutu před půlnocí ukončí Česká televize pozemní digitální televizní vysílání multiplexu 1 ve standardu DVB-T pro Pardubický kraj, konkrétně pak na hlavním vysílači Pardubice – Krásné (kanál 32) a návazných dokrývačů. Multiplex 1 přestane vysílat také v kraji Vysočina, a to na hlavním vysílači Jihlava – Javořice (kanál 33) a čtyřech dokrývačích: Brtnice – Rokštejnská rokle (kanál 33), Havlíčkův Brod – Údolní (kanál 32), Okrouhlice – Vadín (kanál 54) a Velké Meziříčí – Fajtův vrch (kanál 34). Česká televize ukončí vysílání DVB-T také pro Olomoucký kraj, a to na hlavním vysílači Jeseník – Praděd (kanál 36) a všech návazných dokrývačích. Vypínání DVB-T signálu ČT se tento den dotkne také Moravskoslezského kraje, hlavních vysílačů Ostrava – Hošťálkovice, Ostrava Hladnov, Frýdek-Místek – Lysá hora (všechny na kanálu 54) i všech dokrývačů. Odmlčí se i pět DVB-T dokrývačů ČT ve Zlínském kraji: Jablůnka – Pálenisko (kanál 43), Valašská Bystřice – Búřov (kanál 43), Valašské Meziříčí – Radhošť (kanál 54), Velké Karlovice – Na Kyčerce (kanál 36) a Vsetín – Bečevná (kanál 54).

KVĚTEN 2020

4. května ukončí celoplošné multiplexy 2, 3 a 4 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T pro Jihomoravský kraj. Multiplexy 2 a 3 skončí na vysílačích Brno – Kojál, Brno – Hády, Brno – Barvičova a Mikulov – Děvín (kanály 40 a 59) a návazných dokrývačích – u multiplexu 2 v lokalitách Blansko – Olešná (kanál 39), Boskovice – Čížovky (kanál 40) a také v Huslenkách ve Zlínském kraji (kanál 40) a v Jablonném nad Orlicí v Pardubickém kraji (kanál 37), u multiplexu 3 ve Znojmu – Kraví hoře (kanál 49). Multiplex 4 ukončí vysílání na kanálu 44 z dokrývačů Adamov, Blansko – Veselice a Rosice u Brna a na kanálu 46 z vysílačů Brno – Barvičova, Brno – Jihlavská, Hodonín – Kapánsko, Znojmo – Deblínek a dokrývače Boskovice. Přechodová síť 12 ve standardu DVB-T2 ukončí vysílání na hlavních vysílačích Brno – Kojál, Brno – Hády, Brno – Barvičova a Mikulov – Děvín (kanál 28) a dokrývačích Blansko – Olešná (kanál 38), Boskovice – Čížovky (kanál 28), Jablonné nad Orlicí (kanál 27), Přechodová síť 13 ve standardu DVB-T2 přestane vysílat z vysílačů Brno – Barvičova (kanál 31) Brno – Jihlavská (kanál 43), Hodonín – Kapánsko (kanál 43), Znojmo – Deblínek (kanál 22) a dokrývačů Adamov (kanál 31), Blansko – Veselice (kanál 31), Rosice u Brna (kanál 43) a Boskovice (kanál 46). Zároveň z těchto lokalit odstartuje finální síť 24 ve standardu DVB-T2 (Brno, Hodonín, Znojmo, Boskovice – kanál 46, Adamov, Blansko – kanál 44).

5. května ukončí celoplošný multiplex 4 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T z jihomoravského dokrývače Vyškov (kanál 46). Na stejném dokrývači skončí i Přechodová síť 13 ve standardu DVB-T2 (kanál 31), kterou nahradí finální síť 24 ve standardu DVB-T2 (kanál 46). Multiplex 4 také v první fázi ukončí vysílání pro Olomoucký kraj, a to na vysílačích Hranice na Moravě (kanál 46), Olomouc – Slavonín (kanál 44), Přerov – Čekyně (kanál 44) a Šumperk – Háj (kanál 42). Zároveň dojde ve všech těchto lokalitách a navíc v Jeseníku k vypnutí Přechodové sítě 13 ve standardu DVB-T2 (Hranice na Moravě, Olomouc – kanál 24, Jeseník, Přerov, Šumperk – kanál 31), kterou nahradí finální síť 24 ve standardu DVB-T2 (Hranice na Moravě – kanál 46, Olomouc, Přerov – kanál 44, Šumperk – kanál 38). Finální multiplexy 22 a 23 ve standardu DVB-T2 zahájí vysílání pro Jihomoravský kraj z hlavních vysílačů Brno – Kojál, Brno – Hády, Brno – Barvičova a Mikulov – Děvín (kanály 40 a 33), síť 22 také z dokrývačů Blansko – Olešná (kanál 38), Boskovice – Čížovky (kanál 40) a Jablonné nad Orlicí (kanál 27), síť 23 z dokrývače Znojmo – Kraví hora (kanál 33).

25. května ukončí celoplošné multiplexy 2 a 3 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T pro Pardubický kraj a kraj Vysočina z hlavních vysílačů Pardubice – Krásné (kanály 39 a 34) a Jihlava – Javořice (kanály 35 a 30). Multiplex 2 vypne také dokrývače Svitavy – Kamenná Horka (kanál 39), Ústí nad Orlicí – Kubincův kopec (kanál 49), Havlíčkův Brod – Údolní (kanál 39), Třebíč – Strážný vrch (kanál 35) a Velké Meziříčí – Fajtův vrch (kanál 38). Zároveň v Pardubickém kraji ukončí vysílání i Přechodová síť 12 ve standardu DVB-T2 (Pardubice, Svitavy – kanál 28, Ústí nad Orlicí – kanál 27) a rovněž v kraji Vysočina (Jihlava, Třebíč, Havlíčkův Brod – kanál 28, Velké Meziříčí – kanál 37).

26. května ukončí celoplošný multiplex 4 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T pro kraj Vysočina, a to z vysílačů a dokrývačů Jihlava – Jeníkov, Třebíč – Vartemberk, Žďár nad Sázavou a Pelhřimov – Hodějovice (všechny na kanálu 42). Zároveň na těchto vysílačích skončí i Přechodová síť 13 ve standardu DVB-T2 (Jihlava, Žďár nad Sázavou a Pelhřimov – kanál 24, Třebíč – kanál 56). Na kanálu 42 pak z těchto lokalit odstartuje finální síť 24 ve standardu 24. Finální sítě 22 a 23 ve standardu DVB-T2 zahájí vysílání pro Pardubický kraj a kraj Vysočina. Síť 22 odstartuje na hlavním pardubickém vysílači Krásné (kanál 28), jihlavské Javořici (kanál 28) a dokrývačích Svitavy – Kamenná Horka (kanál 28), Ústí nad Orlicí – Kubincův kopec (kanál 27), Havlíčkův Brod – Údolní (kanál 28), Třebíč – Strážný vrch (kanál 28) a Velké Meziříčí – Fajtův vrch (kanál 41). Sít 23 začne vysílat z Krásného na kanálu 34, ze svitavské Kamenné Horky rovněž na kanálu 34 a z jihlavské Javořice na kanálu 35.

27. května ukončí celoplošný multiplex 4 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T pro Moravskoslezský kraj, konkrétně na vysílačích Ostrava – Lanová (kanál 45), Hlubočec – Hůrka (kanál 45) a dokrývačích Bruntál – Čas (kanál 45) a Třinec (kanál 44). Na stejných kanálech okamžitě začne vysílat finální síť 24 ve standardu DVB-T2, a mezitím dojde k ukončení vysílání Přechodové sítě 13 ve standardu DVB-T2, která na všech těchto lokalitách vysílala na kanálu 31.

28. května ukončí celoplošný multiplex 4 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T pro Zlínský kraj, konkrétně na vysílačích Uherské Hradiště – Rovnina (kanál 42), Zlín – 5 (kanál 42), Frenštát pod Radhoštěm – Velký Javorník (kanál 42), Slavičín – Hrádek (kanál 42) a Vsetín – Lysá hora (kanál 46). Na stejných kanálech okamžitě začne vysílat finální síť 24 ve standardu DVB-T2, a mezitím dojde k ukončení vysílání Přechodové sítě 13 ve standardu DVB-T2 (Frenštát pod Radhoštěm, Vsetín, Zlín – kanál 31, Slavičín, Uherské Hradiště – kanál 43).

29. května ukončí celoplošný multiplex 4 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T pro Jeseníky, konkrétně z dokrývačů Jeseník – Studniční vrch (kanál 45) a Jeseník – Zlatý Chlum (kanál 44). Na stejných lokalitách dojde i k vypnutí Přechodové sítě 13 ve standardu DVB-T2 na kanálu 31. Poté odstartuje finální síť 24 ve standardu DVB-T2 (Studniční vrch – kanál 45, Zlatý Chlum – kanál 44).

31. května minutu před půlnocí ukončí Česká televize pozemní digitální televizní vysílání multiplexu 1 ve standardu DVB-T pro Zlínský kraj, konkrétně na hlavních vysílačích Zlín – Tlustá hora a Valašské Klobouky – Ploštiny (kanál 33) a návazných dokrývačích Brumov – Bylnice (kanál 36) a Luhačovice – Branka (kanál 33).

ČERVEN 2020

1. června ukončí celoplošný multiplex 2 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T pro Olomoucký kraj, konkrétně na hlavní vysílači Jeseník – Praděd a dokrývači Zlaté Hory – Biskupská kupa (kanál 53). Odmlčí se i návazné dokrývače ve Zlínském kraji: Nový Hrozenkov – Humenec (kanál 49), Valašské Meziříčí – Radhošť (kanál 37), Velké Karlovice – Na Kyčerce (kanál 53) a Vsetín – Bečevná (kanál 58). Zároveň z Pradědu a ve Zlatých Horách přestane vysílat Přechodová síť 12 ve standardu DVB-T2 na kanálu 28. Multiplex 2 tento den ukončí vysílání i v Moravskoslezském kraji na vysílačích Ostrava – Hošťálkovice, Ostrava – Hladnov a Frýdek-Místek – Lysá hora (všechny na kanálu 37) a ze stejných vysílačů přestane vysílat i Přechodová síť 12 ve standardu DVB-T2 na kanálu 28.

2. června zahájí vysílání finální síť 22 ve standardu DVB-T2 pro Olomoucký a Moravskoslezský kraj. V Olomouckém kraji z Pradědu a ve Zlatých Horách na kanálu 28. v Moravskoslezském kraji z vysílačů Ostrava – Hošťálkovice, Ostrava – Hladnov a Frýdek-Místek – Lysá hora rovněž na kanálu 28. Finální síť 23 ve standardu 23 odstartuje v Moravskoslezském kraji z vysílačů Ostrava – Hošťálkovice, Ostrava – Hladnov a Frýdek-Místek – Lysá hora na kanálu 31.

4. června ukončí celoplošný multiplex 3 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T pro Olomoucký kraj na hlavním vysílači Jeseník – Praděd (kanál 51).

5. června zahájí vysílání finální síť 23 ve standardu DVB-T2 pro Olomoucký kraj na hlavním vysílači Jeseník – Praděd (kanál 31).

8. června ukončí celoplošný multiplex 3 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T pro Moravskoslezský kraj na vysílačích vysílačů Ostrava – Hošťálkovice, Ostrava – Hladnov a Frýdek-Místek – Lysá hora (kanál 48).

23. června ukončí celoplošný multiplex 2 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T pro Zlínský kraj na hlavních vysílačích Zlín – Tlustá hora a Valašské Klobouky – Ploštiny (oba na kanálu 49) a také na dokrývači Jablůnka – Pálenisko (také kanál 49). Zároveň skončí vysílání Přechodové sítě 12 ve standardu DVB-T2 ze všech vysílačů a dokrývačů ve Zlínském kraji (Zlín, Valašské Klobouky – kanál 22, Huslenky, Valašské Meziříčí – kanál 28, Vsetín, Velké Karlovice – kanál 34, Nový Hrozenkov – kanál 40, Jablůnka – kanál 41). Celoplošný multiplex 3 ukončí vysílání DVB-T z hlavního zlínského vysílače Tlustá hora (kanál 25).

24. června zahájí finální sítě 22 a 23 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 z hlavního zlínského vysílače Tlustá hora (kanály 22 a 33). Finální síť 22 spustí i další hlavní vysílač Valašské Klobouky – Ploštiny (kanál 22) a dokrývače Huslenky – U Sivků (kanál 22), Jablůnka – Pálenisko (kanál 41), Nový Hrozenkov – Humenec (kanál 40), Valašské Meziříčí – Radhošť (kanál 28), Velké Karlovice – Na Kyčerce (kanál 41) a Vsetín – Bečevná (kanál 34).

29. června ukončí celoplošný multiplex 3 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T z hlavního vysílače Valašské Klobouky – Ploštiny (kanál 25).

30. června zahájí finální síť 23 pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 z hlavního vysílače Valašské Klobouky – Ploštiny (kanál 33). Všechny regionální sítě DVB-T by měly ukončit vysílání ve všech lokalitách.

Štítky