A opět představí, vedle tradiční „spotřebky“, nejvýznamnější inovace a technologie pro letošní a další léta ať už půjde o umělou inteligenci (AI), 5G, virtuální realitu AR/VR či televizory.

Veletrh, který pořádá Sdružení spotřebitelských technologií CTA, proběhne 7. až 10. ledna v americkém Las Vegas a ohlášena je účast 61 % společností z Fortune Global Brands. Minulý rok výstavu navštívilo více než 175.000 lidí a bylo na ní přes 4500 vystavovatelů. Přitom se v roce 1967 začínalo se 110 vystavovateli a z produktů šlo především o kapesní rádia a televizory s integrovanými obvody.

ČTĚTE TAKÉ: To nejzajímavější z veletrhu CES 2019 v Las Vegas – Televizní novinky na jednom místě

Na CES 2020 se taktéž očekává více 4500 společností, včetně těch zde netradičních, jakými jsou Bell, Bosch, Daimler, Ford, John Deere či Impossible Foods. Část zvaná CES Marketplaces pak ukáže dopad technologií na konkrétní průmyslová odvětví, jakou například „digitální zdraví“, sportovních technologie či chytrá města. Veletrh tradičně nabídne i přednášky představitelů ze všech průmyslových odvětví a k vidění například budou Ed Bastain z Delta Air Lines, Lindy Yaccarino z NBC Universal a Hyun-Suk Kim ze Samsungu.

Z „naší televizní“ branže v Las Vegas opět nebude TP Vision (Philips), naopak účast je podle zaslaných tiskových zpráv jasná u Samsungu a TCL. Přítomny by však měly být i Hisense, LG, Pnasonic a Sony.

Samsung zatím pro CES ohlásil další generaci chytrých chladniček Family Hub s novými funkcemi, které by měly zjednodušit a zautomatizovat nakupování potravin. Vnitřní prostor opět monitoruje kamerový systém, ovšem tentokráte v nové podobě s inteligentním rozpoznáváním obrazu. Také se dají – přes displej chladničky – sledovat a ovládat výrobky kompatibilní se standardem SmartThings. Například jdou zapínat a vypínat světla, podívat se kdo že to zvoní u dveří nebo na dálku zamknout vchodové dveře.

Televizor TCL X10 (2019) s podsvícením mnoha tisíci tzv. Mini LED.

V zaslané tiskové zprávě TCL se pak mluví o firemní technologii plošného podsvícení LCD obrazovky zvaného Mini LED (konkrétní informace zazní na dnešní tiskové konferenci), kterému jsme se věnovali při uvedení prvního modelu televizoru na český trh.