Multiplex 1 ukončí vysílání na hlavních vysílačích Cheb – Zelená hora, Jáchymov – Klínovec a návazných dokrývačích. Programy ČT lze již delší dobu přijímat v novém standardu DVB-T2.

Týden po ukončení pozemního digitálního vysílání České televize ve standardu DVB-T na většině území Plzeňského kraje vypnou Kavčí hory svůj multiplex 1 také v sousedním Karlovarském kraji. Stane se tak v úterý 11. února minutu před půlnocí. „Jednu minutu před půlnocí 12. února dojde k vypnutí DVB-T vysílání programů České televize z vysílačů Cheb – Zelená hora a Jáchymov – Klínovec na kanálu 36. Diváci, kteří již nyní přijímají vysílání ČT v novém standardu DVB-T2, mohou být v klidu a přelaďovat nemusí,“ informovaly České Radiokomunikace (CRA), které pro ČT zajišťují šíření signálu DVB-T i DVB-T2.

Pokrytí vypínaných vysílačů a dokrývačů DVB-T České televize v Karlovarském kraji:

„Diváci, kteří dosud přechod na nový standard televizního vysílání neřešili, budou potřebovat televizor nebo set-top box, který umí toto vysílání přijmout. Jejich seznam najdou na webu www.dvbt2overeno.cz, kde jsou i veškeré další informace. Set-top boxy pro příjem DVB-T2 vysílání se nyní dají pořídit i pod 500 Kč,“ ujišťují CRA. „Na přechod musí být připraveny společné televizní antény na domech, které upraví odborná servisní firma. I jejich seznam je k nalezení na www.dvbt2overeno.cz,“ dodal operátor. Vysílání komerčních televizních stanic v multiplexu 2 bude v regionu pokračovat až do poloviny března.

Vedle hlavních vysílačů multiplexu 1 vypne Česká televize v noci z 12. na 13. února také dokrývače Aš – Háj, Karlovy Vary – Tři kříže, Kraslice – Sněžná, Loket – Čs. armády, Mariánské Lázně – Hotel Monty a Rotava – pod hřbitovem. Ve všech těchto lokalitách už ČT vysílá ve standardu DVB-T2 svůj multiplex 21, a to většinou na kanálu 26. Výjimkou je hlavní vysílač Klínovec a dokrývač Rotava, které vysílají na kanálu 39 (Rotava ale bude přeladěna na kanál 26). Dokrývač v Lokti pak šíří signál České televize ve standardu DVB-T2 na kanálu 27.

Štítky