Ty výhradně pro televizní vysílání vytvořil devadesátičlenný tým hudebníků a skladatelů z platformy Soundsgate.

Jejich finální zvuk vznikal pod vedením Chrise Egana, rezidenta Abbey Road Studios, kde působili mezi jinými také legendární Beatles, a nahrány byly ve spolupráci s živým symfonickým orchestrem díky čemuž mají znít „dynamicky a plně“. Ostatně znělku zpráv si můžete poslechnout…

„Zpravodajský projekt CNN Prima News připravujeme s maximální péčí a do nejmenších detailů. Proto jsme se rozhodli k ojedinělému kroku a do vytvoření znělek jsme zapojili symfonický orchestr. Hudební podoba upoutávek, předělů a znělek je společně s logem, tvářemi a grafikou tím hlavním, podle čeho CNN Prima News divák bezpečně rozezná od ostatních. Chceme tímto ještě více umocnit význam uvedení CNN Prima News, protože start vysílání patří mezi přelomové okamžiky,“ říká Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.

Hlavní skladatel projektu, Petr Wajsar, dodává: „Opravdovou odlišnost jsme si dovolili například u znělky počasí, která je klidnější a méně akční. Všechny ostatní, to znamená zprávy, sport, doprava, jsou v pohybu, hraje zde velkou roli žesťová sekce, tedy trubky, trombóny, lesní rohy, a naopak více v pozadí je ta lyrická, dřevěná sekce, tedy flétny, hoboje, klarinety, která si zahraje víc právě ve znělce počasí.“

Multimediální zpravodajská platforma v čele se zpravodajskou stanicí CNN Prima News bude vysílat kontinuální zpravodajství informující o zásadním dění doma i ve světě, doplněném o další světově oceňované zpravodajské pořady ze CNN v českém jazyce. A to po celý den, sedm dní v týdnu, v televizi, on-line i prostřednictvím HbbTV. Stanice bude dostupná v terestrickém vysílání i v nabídce některých kabelových a satelitních operátorů.

CNN Prima News je zatím nejnovější národní zpravodajskou stanicí, které CNN poskytuje licenci. Zařadí se tak po bok kanálů jakými jsou třeba CNN Indonésie, CNN News-18, či CNN Money Švýcarsko.

Štítky