Většina programů skupiny Nova vysílá v Ústeckém kraji pozemní cestou už jen ve standardu DVB-T2. Diváci musí přeladit své přijímače.

Tematické kanály skupiny Nova, ale i Prima Comedy Central, Joj family, televize Relax, Rebel či Rebel 2 Slušnej kanál ukončily v noci na dnešek pozemní digitální vysílání ve standardu DVB-T v Ústeckém kraji. Diváci je už nenaladí v multiplexu 4 na kanálu 30 ani v Přechodové síti 13, která vysílala ve standardu DVB-T2 na kanálu 28. Místo těchto dvou sítí začal vysílat multiplex 24. „Vysílače této sítě vysílají v Ústeckém regionu na 21 kanále a jejich spuštění proběhlo v ranních hodinách, aby diváci je mohli druhý den již sledovat v novém standardu DVB-T2,“ informoval Martin Roztočil, ředitel vnějších vztahů společnosti Digital Broacasting, provozovatele zmiňovaných vysílacích sítí.

K TÉMATU: Diváky v Ústeckém kraji čeká další přelaďování: v noci končí multiplex 4 a Přechodová síť 13, nahradí je multiplex 24

Změna se dotkla vysílačů Teplice – Vodárna, Ústí nad Labem – Krušnohorská, Děčín – Chlum a Šluknov – Malý Šenov. Start vysílání multiplexu 24 v Děčíně se mírně zdržel, ze všech ostatních lokalit síť odstartovala dnes nad ránem. „Diváci by, po výše uvedených úpravách, měli stávající televizní programy z Multiplexu 4 mít i ve svých nových seznamech přijímaných televizní programů v rámci Multiplexu 24. Vzhledem, k tomu, že bude nově nyní vysílán i televizní program Nova doporučujeme provést u televizního přijímače, set-top boxu v „Menu“ „Automatické ladění“ nebo „Ruční ladění“ pro kanál 21,“ dodal Martin Roztočil.

ČTĚTE TAKÉ: Co se bude vypínat do konce února? DVB-T skončí v jižních, západních, východních a severních Čechách

„Spuštěním dalších lokalit Multiplexu 24 ve standardu DVB-T2/HEVC, tentokrát v rámci Ústeckého regionu, plníme další termín Technického plánu přechodu schváleného vládou a potvrzujeme tím naši pozici významného hráče v rámci zemského televizního vysílání v České republice. Zároveň nás těší velký zájem provozovatelů televizního vysílání o šíření jejich televizních programů v naší Vysílací síti 4 a velice si vážíme rozhodnutí televize Nova rozšířit dosud vysílané programy Nova Action, Nova 2 a Nova Gold o hlavní televizní program Nova,“ uvedl jednatel Digital Broadcasting Radim Pařízek.

V multiplexu 24 vysílání všechny volně šířené programy Novy kromě filmového kanálu Nova Cinema. Ten je dostupný společně s hlavní Novou v celoplošném multiplexu 2 vysílajícím v standardu DVB-T (který se ale postupně vypíná), dále v Přechodové síti 12 a multiplexu 22 ve standardu DVB-T2.

Štítky