AKTUALIZOVÁNO – Multiregionální síť DVB-T opustila kanál 21 a dočasně se přesouvá na kanál 50. Vysílat na něm bude ale pouze do 30. června.

Přelaďování televizního vysílání v Ústeckém kraji se v noci ze čtvrtka na pátek nedotklo pouze celoplošného multiplexu 4 a Přechodové sítě 13, ale také jejich sesterské Regionální sítě 7. Multiplex, který ve standardu DVB-T šíří programy CS Mystery (dříve Kinosvět), Rebel 2 Slušnej kanál, Galerie, Klenot TV, ABC TV, Rádio Čas, Čas Rock a Rádio Dálnice, musel změnit vysílací kanál 21, který připadl finálnímu multiplexu 24 ve standardu DVB-T2, na kanál 50, na kterém donedávna vysílala Česká televize svoji Přechodovou síť 11 ve standardu DVB-T2. Změna se dotkla vysílačů Ústí nad Labem – Krušnohorská, ale také Jablonec nad Nisou – Černá Studnice a východočeského dokrývače Trutnov – rozhledna.

Multiplex má před sebou už jen několik měsíců existence, protože podle rozhodnutí Českého telekomunikačního úřadu pozbydou všechny regionální sítě DVB-T platnosti individuálních oprávnění pro využívání kmitočtů k 30. červnu letošního roku. Všechny televizní programy z Regionální sítě 7 lze naladit i ve standardu DVB-T2 ve finálním multiplexu 24, který momentálně vysílá v Praze, Středočeském a Ústeckém kraji. Postupně se rozšíří do celé České republiky.

Štítky