Změny se týkají několika krajů a vypínání multiplexů 2, 3, Přechodové sítě 12 a zapínání finálních multiplexů 22 a 23 ve standardu DVB-T2.

Rozsáhlou aktualizaci termínů vypínání vysílačů a dokrývačů celoplošných sítí pro pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T, přechodových sítí DVB-T2 a zapínání finálních sítí DVB-T2 provedl minulý týden státní informační web o druhé televizní digitalizaci Televizezadarmo.cz. Úpravy se týkají sítí provozovaných Českými Radiokomunikacemi, tedy konkrétně multiplexů 2 a 3, Přechodové sítě 12 a finálních multiplexů 22 a 23. Změny se dotkly většiny krajů České republiky a úpravy se promítly také do informačních letáků pro jednotlivé kraje, které si lze rovněž stáhnout na webu Televizezadarmo.cz v rubrice „Pro obce“ nebo v detailech jednotlivých krajů.

Například v Jihomoravském kraji se posouvá termín vypnutí Přechodové sítě 12 na 15. května a vypnutí multiplexu 3 dokonce na 31. května. Finální síť 23, která v novém standardu nahradí multiplex 3, pak v tomto kraji odstartuje až 1. června. V Moravskoslezském kraji se pro změnu posune termín zapnutí finální sítě 23 na vysílači Lysá hora. Zatímco na obou ostravských vysílačích (Hošťálkovice a Hladnov) tento multiplex odstartuje 9. června, na Lysé hoře až o týden později – 16. června.

Štítky