Státní informační web o přechodu na pozemní digitální televizní vysílání nové generace zkompletoval informace o třetí finální síti DVB-T2.

Nejen z 13 vysílačů velkého výkonu a tří dokrývačů, z nichž dlouhodobě vysílal celoplošný televizní multiplex 3 ve standardu DVB-T, bude dostupný jeho nástupce, multiplex 23 ve standardu DVB-T2. Tato finální síť nové generace bude kopírovat sesterský multiplex 22 a bude dostupná takřka všude, kde vysílal multiplex 2 a Přechodová síť 12. Poté, co Televizníweb.cz zveřejnil tabulku se základními technickými specifikacemi všech vysílačů a dokrývačů multiplexu 23, doplnil státní informační web o druhé televizní digitalizaci Televizezadarmo.cz údaje o plánovaných vysílačích a dokrývačích této sítě i do své databáze.

K TÉMATU: Televizníweb.cz aktualizoval mapy pokrytí a seznamy vysílačů a dokrývačů finálních multiplexů 21, 22, 23 a 24

Na webu Televizezadarmo.cz jsou v detailech jednotlivých krajů k dispozici nejen lokality a vysílací kanály, ale také termíny spouštění dokrývačů finálního multiplexu 23 a vypínání Přechodové sítě 12. Celkem bude multiplex 23 tvořit 26 základních vysílačů velkého výkonu a 51 dokrývačů.

Štítky