Operátor nevypne 29. dubna vysílání multiplexu 4 ve standardu DVB-T pro Královéhradecký a Pardubický kraj. O dalších termínech vyjednává s ministerstvem průmyslu a obchodu a Českým telekomunikačním úřadem.

Nejen České Radiokomunikace, ale i konkurenční operátor pozemních digitálních televizních sítí Digital Broadcasting ruší plánovaný přechod na vysílání ve standardu DVB-T2. „Nejbližší přelaďování DVB-T/T2 v Královéhradeckém a Pardubickém regionu se dne 29. dubna 2020,z důvodu současných vládních opatření, z níže uvedených lokalit neuskuteční,“ informoval Martin Roztočil, ředitel vnějších vztahů Digital Broadcasting. „V současné době jednáme s MPO a ČTÚ o pozastavení přelaďování v rámci technického plánu přechodu z DVB-T na DVB-T2,“ dodal.

K TÉMATU:  České Radiokomunikace pozastavují do konce března vypínání DVB-T. Dotkne se to pěti krajů

České Radiokomunikace v pondělí oznámily, že ruší veškeré březnové termíny přechodu na DVB-T2, aby zajistily divákům dostupnost bezplatného pozemního příjmu televize v době, kdy jsou uzavřeny obchody s elektronikou. Příští týden by se CRA měly rozhodnout, zda toto opatření prodlouží i na další období a ve spolupráci s ČTÚ určit nové termíny přechodu na DVB-T2 v regionech, kde má tato změna proběhnout během března. Vládou schválený Technická plán přechodu na DVB-T2 počítá s tím, že celý proces bude dokončen do konce letošního června. Vzhledem k aktuální situaci ale nelze vyloučit i posun na jiný termín.

Štítky