Podle zaslané tiskové zprávy se společnost RTVS (Rozhlas a televízia Slovenska) rozhodla odložit start svého nového sportovního kanálu, který měl být v pořadí jejím čtvrtým.

Plány zkomplikovala současná pandemie a hlavně následné postupné rušení nejrůznějších sportovních akcí po celém světě. RTVS se však i přesto rozhodla v maximální možné míře dokončit přípravné práce, což se například týká rozšiřování vysílacích prostor, včetně nové režie či rekonstrukce kanceláří.

„V čase vrcholiacich príprav na vznik Športu, keď sú rozbehnuté stavebné práce, technologické obstarávania, skladba programu, nákup licencií a výberové konania na nových ľudí, sme sa dostali do obrovskej neistoty. V tejto chvíli by bolo maximálne nezodpovedné oznámiť konkrétny termín spustenia nového okruhu a vstupovať do ďalších finančných záväzkov. Nevieme predpovedať, ako sa situácia vyvinie a kedy začne šport na Slovensku a vo svete naplno fungovať. Keď bude jasné, že je to procesne, finančne a personálne reálne, tak prípravy opäť rozbehneme,“ řekl šéf sportovní sekce RTVS, Matej Hajko.

Start sportovního okruhu Šport RTVS byl vázaný na letošní Mistrovství Evropy ve fotbale, které je však odloženo na příští léto.

Štítky