Státní informační web o přechodu na DVB-T2 upravil soupis termínů vypínání multiplexů DVB-T, přechodových sítí nové generace a zapínání finálních sítí DVB-T2.

„Bude upřesněno“. Touto větou nahradil státní informační web o druhé televizní digitalizaci Televizezadarmo.cz všechny březnové termíny přechodu na pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2. Reagoval tak na rozhodnutí Českých Radiokomunikací, České televize a komerční televizních stanic vysílajících v celoplošných multiplexech 1 a 2 pozastavit realizaci Technického plánu přechodu na DVB-T2 do doby, než pominou opatření vlády v souvislosti s se snahou o zabránění šíření nákazy nového typu koronaviru COVID-19. Situace se nejvíce dotkne Karlovarského, Ústeckého, Libereckého, Jihočeského a Jihomoravského kraje.

K TÉMATU:  České Radiokomunikace pozastavují do konce března vypínání DVB-T. Dotkne se to pěti krajů

Pozastavení vypínání celoplošných sítí DVB-T, přechodových sítí DVB-T2 a zapínání finálních sítí DVB-T2 zasáhne ale také řadu televizních dokrývačů v dalších krajích, včetně hlavního vysílače v Sušicích a okolí v Plzeňském kraji, dále dokrývačů v Pardubickém kraji, kraji Vysočina, Olomouckém a Zlínském kraji. Jde výhradě o sítě, které provozují České Radiokomunikace. Další operátor, společnost Digital Broadcasting, již oznámil rušení dubnového termínu přechodu multiplexu 4 na DVB-T2 v Královéhradeckém a Pardubickém kraji. Nové termíny přechodu multiplexů 1 a 2 na DVB-T2 v dotčených krajích by měly České Radiokomunikace znát během příštího týdne.

Štítky