UVNITŘ FOTOGALERIE: Z oblasti audia společnost pro rok 2020 představila mimo jiné zvukovou lištu s Dolby Atmos a DTS: X (HTB600) a také tři modely přijímačů digitálního rozhlasu.

Novinky pro DAB/DAB+ představují jednak radiobudík RC-D8 s možností dobíjení mobilního telefonu, odolný radiopřijímač RF-D30BT a stereo systém nejvyšší třídy SC-DM502. Ten má například nabídnout dotyková tlačítka, přehrávač CD a také streamování přes Bluetooth.

ČTĚTE TAKÉ: Panasonic 2020: malý televizor OLED se zatím nekoná

K přijímačům bohužel většinou chybějí jak fotografie, tak bližší údaje a nic se nepodařilo najít ani na oficiálních stránkách výrobce ve světě. Panasonic RC-D8 má být „vybaven velkým, snadno čitelným displejem“, dvěma budíky a dobíjením mobilního telefonu přes USB.

Naproti tomu Panasonic RF-D30BT je přenosný a odolný přijímač s krytím odpovídajícím IPX4, tedy podle normy „odolné proti pokropení, až 10 l/min., po dobu 5 minut.“ Z tiskové zprávy je zřejmé pouze to, že prý má klasický design s měkkými hranami, rozměrná tlačítka, časovač a reproduktory ukryté za kovovou mřížkou.

Stereo systém s DAB Panasonic SC-DM502, k němuž se jako k jedinému daly sehnat fotografie (snímek vidíte i v úvodu) a nějaké bližší údaje, má mít mimo jiné přehrávač CD disků a streamování přes Bluetooth. A také dřevěnou skříň s reproduktory krytými kovovou mřížkou, což je vidět na snímcích. Ovládání má být řešeno prostřednictvím dotykových tlačítek, což podle detailu přijímače příliš nevypadá, ale možná jde o výběr druhu vstupu, který vidíte ve fotogalerii (pokud to není ilustrace).

SC-DM502 má rozměry 400 x 127 x 219 mm a přepínat můžete (informace pocházejí ze stránky oficiálního zastoupení ve Velké Británii) mezi CD, USB, Bluetooth, digitálním optickým audio vstupem, DAB+, FM a analogovým linkovým vstupem. Zesilovač má mít úhrnný výkon 40 W.

Štítky