Po velkém úspěchu, který mělo ČT s pořadem UčíTelka (druhý nejsledovanější dětský pořad roku), zařazuje speciální hodinu i Rádio Junior.

Stanice Českého rozhlasu pro nejmenší posluchače oznámila, že od 17. března zařazuje do vysílání hodinu zaměřenou na děti na 1. stupni základních škol. Nový pořad se jmenuje „Skoro školní vysílání z pokojíčku Vendy, Fráni“ a Rádio Junior ho bude vysílat každý všední den od 10:00 do 11:00 hod.

„Zařazením vzdělávacího pořadu pro děti reagujeme na současnou mimořádnou situaci, během které nemohou děti navštěvovat školy. Naším cílem je dětem poskytnout vědomosti v zábavném formátu a rodičům nabídnout další možnost, jak doplnit domácí studium,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

„Skoro školní vysílání z pokojíčku Vendy, Fráni“ seznámí malé posluchače například s druhy vyjmenovaných slov a prostřednictvím série Kouzelná kniha Káji Kučery nabídne i zajímavosti ze světa prvouky, přírodovědy či vlastivědy. V pořadu nebude chybět ani čtení známých literárních děl na pokračování.

Štítky