Pro nový přechodný kanál, který začíná vysílat už zítra 23. března, v devět hodin ráno se chystá i nový magazín Život na třetí. Jedním z hostů bude třeba vítězka pořadu Peče celá země Petra Burianová.

Praktické rady, informační servis, cvičení, recepty i nápady na volnočasové aktivity. To vše čeká na diváky v pořadu Život na třetí, který se bude na ČT 3 vysílat třikrát denně a sedm dní v týdnu. Určen je především seniorům, začíná každý den vždy v 9:00 hod. a pokračuje v 15:00 a v 17:00 hodin. První dvě vysílání jsou čtvrthodinová, třetí má 25 minut a seniorům, kteří mohou do pořadu posílat své náměty nebo dotazy, má usnadnit orientaci v množství informací kolem nás.

K TÉMATU:

K navození nostalgie a příjemných vzpomínek pomohou také hlasatelky z pořadu Sama doma (jako vždy v této době na ČT v rouškách), které se po patnácti letech vrátí na obrazovky. Diváci se tak mohou těšit na Janu Havrdovou, Martinu Hynkovou Vrbovou a Lucii Křížkovou. Doplní je Petra Češková, Petra Eliášová, Radek Erben a Aleš Zbořil. Ten k tomu říká: „Život na třetí beru jako velkou výzvu, ale i službu nejstarší generaci v tom nejlepším slova smyslu. Těším se na společné chvíle u rozhovorů se zajímavými hosty, předávání poznatků, zkušeností i dobré nálady. Právě tu považuji při zvládání stresujících situací, které mohou současná opatření související s prevencí před šířením nákazy vyvolávat, za velmi důležitou.“

Štítky