Přerušení realizace Technického plánu přechodu na DVB-T2 neovlivní termín, do kterého mohou kraje žádat ministerstvo průmyslu a obchodu o finanční podporu na nákup přijímačů pro zařízení sociální péče.

Zachování termínů pro poskytování podpory krajům na nákup přijímačů DVB-T2 a úpravy společných televizních antén i přes dočasně pozastavenou realizaci Technického plánu přechodu na DVB-T2 oznámilo ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO). Kraje, které vypisují vlastní výzvy provozovatelům zařízení sociální péče, budou moci žádat MPO o zpětné proplacení vynaložených finančních prostředků nejpozději do 15. září tohoto roku. Resort ale v souvislosti s omezeními, která mají zabránit šíření nákazy nového typu koronaviru Covid-19, uvažuje o vypsání druhé vlny podpory, aby o ni mohla žádat i ta zařízení, která v současné době nemají čas ani prostředky na to řešit přechod na DVB-T2.

„S ohledem na dočasné přerušení procesu přechodu zemského digitálního televizního vysílání ze standardu DVB-T na standard DVB-T2 MPO sděluje, že Program podpory vybavení zařízení sociálních služeb prostřednictvím finanční podpory kraje v souvislosti s přechodem na vysílací standard DVB-T2 zůstává zachován včetně termínu pro podání žádosti do 15. září 2020. Pro kraje se připraví ve spolupráci s Asociací krajů druhá výzva s termínem pro podání žádosti stanoveným podle vývoje situace s předpokládanou realizací v roce 2021 tak, aby bylo možné poskytnout finanční podporu i zařízením sociálních služeb dotčených dočasným přerušením procesu přechodu,“ uvedlo MPO v oficiálním sdělení na svém webu.

Vypínání DVB-T je pozastavené, kraje ale neposunuly termíny pro žádosti o dotace na nákup přijímačů DVB-T2