UVNITŘ MAPA POKRYTÍ – Stanice se zařadila po bok programů TV Seznam HD, Barrandov HD či Nova a Nova Cinema. Jeho dosah v DVB-T2 je ale omezený, rozhodně není celostátní, jak tvrdí jeho provozovatel.

Další rozhlasový program obohatil nabídku pozemního digitálního televizního vysílání nové generace DVB-T2 v České republice. Ode dnešních 10 hodin dopoledne vstoupilo do DVB-T2 Rádio Dechovka. Diváci jej mohou naladit ve finálním multiplexu 23, který však dosud vysílá pouze na omezeném území Prahy, Středočeského a Jihočeského kraje. Neplatí tak informace provozovatele Rádia Dechovka, že stanici je možné ode dneška v DVB-T2 naladit celoplošně. Další rozvoj multiplexu 23 je pozastaven kvůli vládnímu rozhodnutí o přerušení realizace Technického plánu přechodu na DVB-T2.

„Od 1.4. 10:00 bude Rádio Dechovka možné naladit v celé republice i v pozemní televizi DVB-T2, tedy té, kterou přijímáte přes anténu. Pokud tedy má někdo špatný příjem na AM, nebo mu nevyhovuje kvalita středních vln, najde nás i ve své televizi. Pozor, televizi nebo set top box je nutné proladit! Samo to tam „neskočí“,“ informovalo Rádio Dechovka na své oficiální stránce na Facebooku. Stanici lze naladit i analogově v AM pásmu, v rozhlasové digitální síti DAB+ provozované Českými Radiokomunkacemi v Praze, Plzni a Ostravě a také prostřednictvím DVB-T v Regionální síti 4 v Praze na kanálu 46.

Aktuální mapa pokrytí multiplexu 23, v němž vysílá Rádio Dechovka ve standardu DVB-T2 (Zdroj: CRA)

Štítky