Státní informační web o přechodu na pozemní digitální televizní vysílání nové generace se postupně přizpůsobuje přerušenému Technickému plánu přechodu na DVB-T2.

Nejen březnové, ale už i všechny dubnové termíny přechodu televizních vysílačů ze standardu DVB-T na nový standard DVB-T2 zrušil státní informační web Televizezadarmo.cz. Od poloviny března operátoři celoplošných sítí DVB-T postupně přerušovali v souvislosti s opatřeními proti šíření nákazy novým typem koronaviru COVID-19 původně plánované termíny vypínání celoplošných multiplexů DVB-T, přechodových sítí DVB-T2 a zapínání finálních sítí DVB-T2. Koncem března pak vláda přechod na DVB-T2 až do odvolání přerušila, když novelou pozastavila provádění Technického plánu přechodu na DVB-T2. Znovu nastartovat by ho měla další vládní novela po odvolání stavu nouze.

Televizezadarmo.cz spustila profily na Facebooku a Twitteru, budou informovat o vypínání DVB-T

Aktuálně je stav nouze v České republice prodloužen do konce dubna. Vláda usiluje, aby byl prodloužen až do poloviny května, ale Poslanecká sněmovna si vyžádala kompromisní termín. Proto jsou z webu Televizezadarmo.cz zatím odstraněny všechny termíny od 16. března do 30. dubna. O dalších změnách se rozhodne na konci tohoto měsíce. Zatím není jisté, zda se stihne celá druhá televizní digitalizace dokončit do 30. června letošního roku, což je termín, k němuž se Česká republika zavázala uvolnit kmitočtové pásmo 700 MHz (nyní v něm probíhá televizní vysílání ve standardu DVB-T) pro potřeby mobilních sítí nové generace 5G.