Ve vybraných prodejnách LG po celém světě se měl od konce března 2020 začít promítat asi 75sekundový sestřih z utkání Tottenhamu Hotspur. Vše je zatím pozastaveno, na další informace čekáme.

Fotbalový zápas Tottenham vs. Burnley, který se konal na novém stadionu Tottenhamu Hotspur na počátku prosince 2019 natočila společnost LG Electronics, ve spolupráci jednak se samotným klubem a jednak s agenturou ShootMedia, v rozlišení Ultra HD (8K) za pomoci čtyř kamer Red Monstro VV.

Co je certifikace 8KA? Vznikla nová asociace pro rozlišení obrazu 8K

„Náš stadion světové úrovně je svého druhu technologicky nejvyspělejší na zemi. Je proto skvělé a příznačné, že společnost LG nabídla divákům po celém světě neskutečný sportovní zážitek, který mohou sledovat ve skutečném 8K rozlišení a my jsme toho součástí,“ řekl Fran Jones, který má v Tottenham Hotspur na starosti partnerství.

Video se mělo pouštět výhradně na televizorech LG 8K OLED a NanoCell, které splňují požadavky stanovené Sdružením spotřebitelských technologií CTA (Consumer Technology Association). Ty definují novou generaci produktů a služeb souvisejících právě s 8K.

Bohužel se zatím nepodařilo zjistit, zda mezi vybranými prodejnami měla být i některá v Česku, ale vzhledem k aktuální situaci je to zatím bezpředmětné. Jakmile budou nové zprávy, dáme vědět.