Před zhruba rokem největší světový výrobce televizorů, společnost Samsung, ohlásila, že přechází na ekologičtější balení. Nyní nabídku rozšiřuje třeba i o návod jak využít dále nepotřebný obal.

V únoru 2019 výrobce oznámil, že například plastové sáčky nahradí ekologickými materiály, odstraní nutnost používat plastovou ochrannou fólii třeba pro dobíječky, a že od letošního roku použije na obaly a příručky pouze vláknité papírové materiály.

Samsung přechází, nejen u televizorů, na ekologičtější balení

Tehdy vedoucí Globálního centra spokojenosti zákazníků společnosti Samsung, Gyeong-bin Jeon uvedl: „Jsme odhodláni recyklovat používané suroviny a minimalizovat znečištění pocházející z našich produktů. Přejdeme na ekologicky udržitelné materiály, i když to pro nás bude znamenat růst nákladů.“

Nyní společnost oznámila další aktivitu týkající se nového ekologického balení pro své designové televizory, které má letos ve třech modelových řadách. V balení z vlnité lepenky, kterou vidíte na úvodním snímku, se tak budou dodávat televizory řad Serif, Frame a Sero. Co z nich může následně vzniknout, vidíte níže…

Systém Samsung Eco-Packaging pro TV z něhož následně postavíte…

Cílem Samsungu je to, aby jeho zákazníci mohli obaly snáze recyklovat, případně opětovně využít pro nejrůznější kreativní účely. Na každé straně nového balení se nachází perforace, díky níž lze obaly snáze rozřezat a složit do nových tvarů. Dá se tak z nich udělat například domeček pro kočičku, či drobný nábytek. Součástí je dokonce i návod, jak na to.

Již na začátku tohoto roku obdržel Samsung za svůj originální ekologický přístup k balení cenu za inovace na veletrhu CES 2020 v Las Vegas. Porota tak ocenila o efektivní využití surovin.