Koaliční kabinet hnutí ANO a ČSSD posvětil posun realizace přechodu na pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 o čtyři měsíce.

Během července obnoví Česká republika přechod na pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2, který byl přerušen v polovině března kvůli vládním opatřením proti šířené nového typu koronaviru COVID-19. Na svém dnešním zasedání o tom rozhodl kabinet premiéra Adreje Babiše, který schválil návrh ministerstva průmyslu a obchodu na novelu Technického plánu přechodu na DVB-T2. Všechny termíny vypínání celoplošných sítí DVB-T, přechodových sítí DVB-T2 a zapínání finálních sítí DVB-T2 se od 16. března posunou o čtyři měsíce a celý proces by měl být dokončen do 31. října letošního roku.

Přesné termíny vypínání a zapínání vysílačů musí určit operátoři celoplošných sítí pro terestrickou televizi. České Radiokomunikace by měly tyto termíny znát do konce tohoto týdne, obdobnou lhůtu plánuje i konkurenční společnost Digital Broadcasting. Na přechod k DVB-T2 zatím čeká celá Morava, nedokončený přechod je ještě ve východních Čechách, na Vysočině a částečně i v západních a severních Čechách. Jihočeský kraj čeká už jen na vypnutí DVB-T vysílání České televize.

Novela Technického plánu př… by Jan.Potucek on Scribd