Hybridní vysílání pro TV Noe zajišťují České Radiokomunikace a je dostupné ve všech třech pozemních sítích, v nichž stanice šíří signál.

Červené tlačítko pro hybridní vysílání nově využijí i diváci křesťanské televize Noe. České Radiokomunikace pro tuto stanici spustily aplikaci HbbTV, jež umožní přístup k internetovému archivu pořadů a dalšímu obsahu. „HbbTV je dostupná ve všech sítích vysílající TV Noe: přechodové DVB-T2 síti (pokrytí 99 % obyvatel), ve finální DVB-T2 síti 23 a v regionální DVB-T síti 8. HbbTV podporují téměř všechny DVB-T2 televizory s internetem,“ informoval Marcel Procházka, ředitel sekce regulace v Českých Radiokomunikacích.

V některých regionech lze TV Noe pozemní cestou naladit dokonce čtyřikrát. Ve standardním a vysokém rozlišení obrazu vysílá v Regionální síti 8, jež ve standardu DVB-T pokrývá všechna krajská města a je dostupná zhruba pro 60 procent populace, a dále se nachází ve standardním rozlišení v Přechodové síti 12, resp. multiplexu 22 a ve finálním multiplexu 23. Po dokončení přechodu na DVB-T2 bude možné TV Noe naladit výhradně v multiplexu 23 společně s programy televize Nova, Barrandov, Šlágr a Seznam.

Štítky