UVNITŘ FOTOGALERIE: Novinka, která by se některým hodila i u nás (zatím si mohou nechat zajít chuť) míří pod pergolu, na terasu či do zimně-letní zahrad. Zkrátka všude tam, kde bude mít nad sebou alespoň nějakou střechu či stříšku.

Samsung Terrace díky krytí IP55 (např. odolnost proti stříkající vodě po dobu 3 minut na vzdálenost 3 m) nevyžaduje nijak jemné zacházení, ale trvalému dešti přijímač ani zvuková lišta být vystavena nesmí.

Jinak je televizor postaven na panelu QLED s plošným podsvícením a firemním operačním systému Tizen, pro který je k dispozici celá řada aplikací, včetně těch českých a slovenských. Co do vizáže, podívejte se na fotogalerii, jeho základ působí jako The Frame. Nabízen bude v úhlopříčkách 140 cm (55″), 165 cm (65″) a 190 cm (75″) vždy s rozlišením Ultra HD (4K).

Televizor Samsung The Frame QE43LS03 si zaslouží pochvalu i obdiv

Zabudovaný zesilovač má výkon pouze 2x 10 W, počítá se ale s tím, že k televizoru dokoupíte (přišroubujete) stejnojmennou zvukovou lištu, která je podstatně silnější. Více se o ní dozvíte na digirevue.cz.

Ke sledování ve venkovním prostředí s hodně proměnlivým světlem je televizor vybaven jednak několika adaptivními technologiemi (více na odkazu výše) a jednak jasem až 2000 cd/m2. Teplotní odolnost a odolnost proti vlhkosti zveřejněny ani v tiskové zprávě, ani na stránkách Samsungu. Co naopak zveřejněno bylo je to, že hodnota obnovovací frekvence panelu závisí na regionu.

Terrace už byl uveden na trh v Severní Americe, během roku se ještě dostane do Německa, Austrálie a mj. i na Nový Zéland. O uvedení na český trh zatím rozhodnuto nebylo.

Oba výrobky jsou určeny pro domácnosti, později ale výrobce hodlá uvést i variantu pro firemní použití. Cena za úhlopříčku 165 cm je v USA asi 5000 USD, tedy 125.000 Kč.