AKTUALIZOVÁNO , PŘIDÁNA ZNĚLKA: Třináctý ročník odborné konference o digitalizaci se uskuteční dva týdny před dokončením přechodu na pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2.

Ani konference DIGIMEDIA 2020 nebyla imunní vůči zlému viru. Proto se přesouvá z původně avizovaného termínu 10. června 2020 na 15. října 2020, přičemž místo konání, Kongresový sál České televize v Praze na Kavčích horách, zůstává stejné. Dalším důvodem této změny je odložení procesu přechodu na pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVBT-2, které je důležitým tématem konferenčního programu. Posunutí na podzimní termín tak umožní lépe se věnovat aktuálnímu dění v procesu digitalizace i v médiích.

Zajímavým tématem konference určitě bude diskuze o mobilních sítích nové generace 5G, téma postoje komerčních rádií vůči pozemnímu digitálnímu vysílání DAB+ nebo například připravenost digitální ekonomiky. Účast na konferenci již potvrdili zástupci Českého telekomunikačního úřadu, Českých Radiokomunikací, České televize, Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, FTV Prima, Seznam TV, AVAST, Digital Broadcasting, Media One, LG, Atmedia, Asociace televizních organizací (ATO), Českého rozhlasu a další hosté a partneři.

Pořadatel konference, Asociace českých reklamních agentur a marketingové komunikace (AČRA MK), opět jedná o účasti zahraničního hosta. Konference DIGIMEDIA 2020 se letos koná již po patnácté a záštitu jí poskytlo Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo kultury a Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Více informací o konferenci DIGIMEDIA 2020 včetně programu, řečníků a registrace účastníků naleznete na webu www.acra-mk.cz.