Po Českých Radiokomunikacích oznámila nové termíny vypínání vysílačů DVB-T, přechodové sítě DVB-T2 a zapínání finálního multiplexu DVB-T2 i společnost Digital Broadcasting.

Po včerejšku je už zcela jasno v tom, jak bude probíhat posunutý přechod na pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2. Vedle Českých Radiokomunikací zveřejnil přesné termíny přechodu v jednotlivých krajích i další operátor, společnost Digital Broadcasting. Té zbývá dokončit druhou televizní digitalizaci v pěti krajích – na celé Moravě a Vysočině – a to vše chce stihnout za pouhý měsíc v průběhu letošního září. Firma stanovila společný termín pro vypínání multiplexu 4 ve standardu DVB-T, Přechodové sítě 13 ve standardu DVB-T2 a zapínání finálního multiplexu 24 ve standardu DVB-T2 pro každý kraj. Ten se týká jak hlavních vysílačů, tak i dokrývačů. Televizníweb.cz sestavil časový harmonogram, jak bude přechod na DVB-T2 pokračovat až do jeho dokončení letos v říjnu.

ČERVENEC 2020

8. července minutu před půlnocí ukončí celoplošný multiplex 2 vysílání ve standardu DVB-T na vysílačích Cheb – Zelená hora a Jáchymov – Klínovec (kanál 35). Zároveň se na stejných vysílačích odmlčí i Přechodová síť 12 ve standardu DVB-T2 na kanálu 31.

9. července nad ránem odstartuje z vysílačů Cheb – Zelená hora a Jáchymov – Klínovec v Karlovarském kraji na kanálu 38 finální multiplex 22 ve standardu DVB-T2, který bude šířit stejné programy jako o den dříve vypnutá Přechodová síť 12.

14. července minutu před půlnocí ukončí Česká televize vysílání veřejnoprávního multiplexu 1 ve standardu DVB-T na kanálu 49 z jihočeských vysílačů České Budějovice – Kleť a Vimperk – Mařský vrch.

21. července minutu před půlnocí ukončí multiplex 2 vysílání ve standardu DVB-T ze severočeských vysílačů Ústí nad Labem – Buková hora a Chomutov – Jedlová hora (kanál 58). Zároveň se na vysílači Chomutov – Jedlová hora odmlčí i Přechodová síť 12 ve standardu DVB-T2 na kanálu 31, která však bude pokračovat ve vysílání až do 3. srpna z vysílače Ústí nad Labem – Buková hora. Souběžné vysílání Přechodové sítě 12 a finální sítě 22 umožní snadnější přeladění společných televizních antén na severu Čech.

22. července nad ránem odstartuje ze severočeských vysílačů Ústí nad Labem – Buková hora a Chomutov – Jedlová hora finální multiplex 22 ve standardu DVB-T2 (kanál 38), který bude šířit stejné programy jako souběžně vysílající Přechodová síť 12 z vysílače Ústí nad Labem – Buková hora a o den dříve vypnutý vysílač Chomutov – Jedlová hora (oba na kanálu 31).

28. července minutu před půlnocí ukončí celoplošný multiplex 2 vysílání ve standardu DVB-T na západočeském vysílači Sušice – Svatobor (kanál 48) a severočeském vysílači Liberec – Ještěd (kanál 52). Zároveň přestane vysílat Přechodová síť 12 ve standardu DVB-T2 na Svatoboru i Ještědu (kanál 31).

29. července nad ránem odstartuje ze západočeského vysílače Sušice – Svatobor (kanál 34) a libereckého Ještědu (kanál 28) finální multiplex 22 ve standardu DVB-T2, který bude šířit stejné programy jako o den dříve vypnutá Přechodová síť 12. Minutu před půlnocí ukončí Česká televize vysílání veřejnoprávního multiplexu 1 ve standardu DVB-T na jihomoravských vysílačích Brno – Kojál, Brno – Hády, Brno – Barvičova a Mikulov – Děvín (kanál 29).

SRPEN 2020

3. srpna minutu před půlnocí ukončí vysílání Přechodová DVB-T2 síť 12 z vysílač Ústí nad Labem – Buková hora na kanálu 31.

4. srpna minutu před půlnocí ukončí multiplex 3 vysílání ve standardu DVB-T2 z hlavního západočeského vysílače Plzeň – Krašov na kanálu 52.

5. srpna nad ránem odstartuje z vysílače Plzeň – Krašov finální multiplex 23 ve standardu DVB-T2 na kanálu 31. Minutu před půlnocí pak přestane vysílat multiplex 3 na vysílačích Domažlice – Vraní vrch a Sušice – Svatobor (kanál 52).

6. srpna nad ránem odstartuje z vysílače Sušice – Svatobor na kanálu 31 finální multiplex 23 ve standardu DVB-T2.

11. srpna nad ránem odstartuje z vysílače Domažlice – Vraní vrch na kanálu 31 finální multiplex 23 ve standardu DVB-T2.

12. srpna nad ránem odstartuje z vysílače Cheb – Zelená hora na kanálu 31 finální multiplex 23 ve standardu DVB-T2.

13. srpna nad ránem odstartuje z vysílače Jáchymov – Klínovec na kanálu 31 finální multiplex 23 ve standardu DVB-T2.

18. srpna minutu před půlnocí ukončí multiplex 3 vysílání ve standardu DVB-T ze severočeských vysílačů Ústí nad Labem – Buková hora a Chomutov – Jedlová hora (kanál 55).

19. srpna nad ránem odstartuje ze severočeských vysílačů Ústí nad Labem – Buková hora a Chomutov – Jedlová hora finální multiplex 23 ve standardu DVB-T2 (kanál 31). Minutu před půlnocí ukončí multiplex 3 ve standardu DVB-T vysílání z libereckého Ještědu na kanálu 60.

20. srpna nad ránem odstartuje z libereckého Ještědu finální multiplex 23 ve standardu DVB-T2 (kanál 31).

25. srpna minutu před půlnocí ukončí multiplex 3 vysílání ve standardu DVB-T z východočeského vysílače Trutnov – Černá hora (kanál 60).

26. srpna nad ránem odstartuje z trutnovské Černé hory finální multiplex 23 ve standardu DVB-T2 (kanál 31).

27. srpna minutu před půlnocí ukončí Česká televize vysílání veřejnoprávního multiplexu 1 ve standardu DVB-T z pardubického vysílače Krásné (kanál 32) a jihlavské Javořice (kanál 33). Dále také na vysílačích Jeseník – Praděd (kanál 36), Ostrava – Hošťálkovice, Ostrava – Hladnov a Frýdek-Místek – Lysá hora (kanál 54).

ZÁŘÍ 2020

1. září nad ránem ukončí multiplex 4 vysílání ve standardu DVB-T na vysílačích Olomouc – Slavonín, Přerov – Čekyně, Jeseník – Zlatý Chlum (kanál 44), Šumperk – Háj (kanál 42), Jeseník – Studniční vrch (kanál 45) a Hranice na Moravě (kanál 46). Zároveň se na stejných vysílačích odmlčí Přechodová síť 13 ve standardu DVB-T2 na kanálech 24 a 31 a odstartuje finální multiplex 24 ve standardu DVB-T2 na stejných kanálech, které využíval multiplex 4 (s výjimkou Šumperka, kde bude dostupný na kanálu 38). Minutu před půlnocí ukončí multiplex 2 vysílání ve standardu DVB-T na jihomoravských vysílačích Brno – Kojál, Brno – Hády, Brno – Barvičova a Mikulov – Děvín (kanál 40).

2. září nad ránem ukončí multiplex 4 vysílání ve standardu DVB-T na jihomoravských vysílačích a dokrývačích Brno – Barvičova, Brno – Jihlavská, Boskovice, Hodonín – Kapánsko, Vyškov, Znojmo – Deblínek (kanál 46), Adamov, Blansko – Veselice a Rosice u Brna (kanál 44). Zároveň se na nich odmlčí Přechodová síť 13 ve standardu DVB-T2 (kanály 22, 31, 43 a 46) a odstartuje finální multiplex 24 ve standardu DVB-T2 (kanály 44 a 46). Zároveň odstartuje finální multiplex 22 ve standardu DVB-T2 na jihomoravských vysílačích Brno – Kojál, Brno – Hády, Brno – Barvičova a Mikulov – Děvín (kanál 40).

15. září minutu před půlnocí ukončí Přechodová síť 12 ve standardu DVB-T2 vysílání z jihomoravských vysílačích Brno – Kojál, Brno – Hády, Brno – Barvičova a Mikulov – Děvín (kanál 28).

22. září minutu před půlnocí ukončí multiplex 2 vysílání ve standardu DVB-T z pardubického vysílače Krásné (kanál 39) a jihlavské Javořice (kanál 35). Zároveň dojde k vypnutí Přechodové sítě 12 na těchto vysílačích na kanálu 28 a skončí i multiplex 3 ve standardu DVB-T na vysílači Pardubice – Krásné (kanál 34).

23. září nad ránem odstartuje finální multiplex 22 ve standardu DVB-T2 z vysílačů Pardubice – Krásné a Jihlava – Javořice (kanál 28). Zároveň z těchto vysílačů začne vysílat i finální multiplex 23 ve standardu DVB-T2, a to na kanálech 34 (Krásné) a 35 (Javořice). Ve stejný den brzy ráno dojde také k vypnutí multiplexu 4 ve standardu DVB-T na vysílačích a dokrývačích na Vysočině: Jihlava – Jeníkov, Pelhřimov – Hodějovice, Třebíč – Vartemberk a Žďár nad Sázavou (všude kanál 42). Na stejných vysílačích přestane vysílat i Přechodová síť 13 ve standardu DVB-T2 (kanál 24, pouze u Třebíče kanál 56) a odstartuje na nich finální multiplex 24 ve standardu DVB-T2 na kanálu 42.

29. září nad ránem ukončí multiplex 4 ve standardu DVB-T vysílání na všech vysílačích a dokrývačích ve Zlínském kraji: Zlín – Segment, Frenštát pod Radhoštěm – Velký Javorník, Slavičín – Hrádek, Uherské Hradiště – Rovnina a Vsetín – Lysá hora (všude kanál 42, pouze ve Vsetíně kanál 46). Zároveň na nich ukončí vysílání i Přechodová síť 13 ve standardu DVB-T2 na kanálech 31 (Zlín, Vsetín, Frenštát pod Radhoštěm) a 43 (Uherské Hradiště a Slavičín). Ve stejnou dobu na těchto vysílačích odstartuje finální multiplex 24 ve standardu DVB-T2 na kanálu 42 (ve Vsetíně na kanálu 46).

30. září nad ránem ukončí multiplex 4 ve standardu DVB-T vysílání na všech vysílačích a dokrývačích v Moravskoslezském kraji: Ostrava – Lanová, Hlubočec – Hůrka, Bruntál – Čas (kanál 45) a Třinec (kanál 44). Zároveň na nich ukončí vysílání i Přechodová síť 13 ve standardu DVB-T2 na kanálu 31. Ve stejnou dobu na těchto vysílačích odstartuje finální multiplex 24 ve standardu DVB-T2 na kanálu 45 (v Třinci na kanálu 44). Minutu před půlnocí ukončí multiplex 3 ve standardu DVB-T vysílání v Jihomoravském kraji na vysílačích Brno – Kojál, Brno – Hády, Brno – Barvičova a Mikulov – Děvín (kanál 59). Minutu před půlnocí ukončí Česká televize vysílání veřejnoprávního multiplexu 1 ve standardu DVB-T na vysílačích Zlín – Tlustá hora a Valašské Klobouky – Ploštiny (kanál 33).

ŘÍJEN 2020

1. října nad ránem odstartuje finální multiplex 23 ve standardu DVB-T2 na jihomoravských vysílačích Brno – Kojál, Brno – Hády, Brno – Barvičova a Mikulov – Děvín (kanál 33). Minutu před půlnocí ukončí multiplex 2 ve standardu DVB-T vysílání v Olomouckém a Moravskoslezském kraji na vysílačích Jeseník – Praděd (kanál 53), Ostrava – Hošťálkovice, Ostrava – Hladnov a Frýdek-Místek – Lysá hora (kanál 37). Zároveň na stejných vysílačích ve stejnou dobu ukončí vysílání Přechodová síť 12 ve standardu DVB-T2 na kanálu 28.

2. října nad ránem odstartuje finální multiplex 22 ve standardu DVB-T2 na kanálu 28 z vysílačů v Olomouckém a Moravskoslezském kraji: Jeseník – Praděd, Ostrava – Hošťálkovice, Ostrava – Hladnov a Frýdek-Místek – Lysá hora.

6. října minutu před půlnocí ukončí multiplex 3 ve standardu DVB-T vysílání z hlavního olomouckého vysílače Jeseník – Praděd na kanálu 51.

7. října nad ránem odstartuje finální multiplex 23 ve standardu DVB-T2 z hlavního olomouckého vysílače Jeseník – Praděd na kanálu 31.

13. října minutu před půlnocí ukončí multiplex 3 ve standardu DVB-T vysílání v Moravskoslezském kraji z vysílačů Ostrava – Hošťálkovice, Ostrava – Hladnov a Frýdek-Místek – Lysá hora (kanál 48).

14. října nad ránem odstartuje finální multiplex 23 ve standardu DVB-T2 vysílání v Moravskoslezském kraji z vysílačů Ostrava – Hošťálkovice a Ostrava – Hladnov (kanál 31).

20. října nad ránem odstartuje finální multiplex 23 ve standardu DVB-T2 vysílání z lokality Frýdek-Místek – Lysá hora (kanál 31).

21. října minutu před půlnocí ukončí multiplex 2 ve standardu DVB-T vysílání ve Zlínském kraji z vysílačů Zlín – Tlustá hora a Valašské Klobouky – Ploštiny (kanál 49). Zároveň na těchto vysílačích skončí i vysílání Přechodové sítě 12 ve standardu DVB-T2 na kanálu 22 a na zlínské Tlusté hoře se odmlčí i multiplex 3 ve standardu DVB-T na kanálu 25.

22. října nad ránem odstartuje finální multiplex 22 ve standardu DVB-T2 ve Zlínském kraji na vysílačích Zlín – Tlustá hora a Valašské Klobouky – Ploštiny (kanál 22). Zároveň na zlínské Tlusté hoře odstartuje finální multiplex 23 ve standardu DVB-T2 na kanálu 33.

28. října minutu před půlnocí ukončí multiplex 3 ve standardu DVB-T vysílání z lokality Valašské Klobouky – Ploštiny na kanálu 25.

29. října nad ránem odstartuje finální multiplex 23 ve standardu DVB-T2 vysílání z lokality Valašské Klobouky – Ploštiny na kanálu 33.

Štítky