Řešení hybridního televizního vysílání od CRA využívají například televizní skupiny Prima a Nova a také hudební stanice Óčko, Šlágr TV či Retro Music TV. Nyní se k nim zařadí i křesťanská Noe.

Televize Noe vysílá celoplošně v přechodové síti DVB-T2, současně také ve finální síti 23 a do konce října 2020 ji najdete i v Regionální síti 8 (DVB-T). Nyní spouští v HbbTV dva kanály v rozlišení HD, přičemž jeden obsahuje, co do rozlišení, vylepšené vysílání hlavního kanálu, který běží v SD, a druhý – Noe+ – dává větší prostor tzv. zájmovým skupinám.

Nárůst sledovanosti zaznamenávají všechny video služby, včetně HbbTV

„Takto bude možné přenášet např. dění na hudebních festivalech po celý den, což by na hlavním kanále z dramaturgických důvodů nešlo. Prostor se nabízí i neziskovým organizacím, občanským sdružením i duchovním společenstvím, případně můžeme nabídnout vysílání také o velkých svátcích, jak z katedrály sv. Víta, tak z Vatikánu“, říká Václav Stuchlý, vedoucí technik televize Noe.

Společnost CRA také oznámila, že součástí nového HbbTV bude v následujících měsících i on-line videotéka či funkce tzv. opožděného sledování.

Štítky