Momentálně z modelové kolekce 2020/2021 od této značky v podstatě nic nekoupíte, a to už máme červen! Jediné, co jsme v českých obchodech našli, je malý přijímač s rozlišením HD Ready…

TP Vision, výrobce televizorů značky Philips, je na tom letos z masových značek, společně s Hisense, nejhůře. Sice v lednu nějaké novinky představil (článek vidíte níže), ale od té doby je v podstatě ticho po pěšině. Navíc v seznamu přijímačů certifikovaných pro příjem českého DVB-T2/HEVC (jak se ukazuje, certifikace je stále zapotřebí…) má poslední výrobek v únoru 2019.

Uvažujete o koupi letošního modelu televizoru Philips? Tady si můžete vybrat.

Philips sází na poměr cena/výkon, špičkový zvuk od Bowers & Wilkins a třeba i na ovladač v kůži

Značka novinky, obecně vzato, představuje dvakrát do roka. Na jeho začátku a na podzim, kdy se většinou uvádějí specialitky a nejvyšší řady. Letos se nekonala ani obvyklá pražská „tiskovka“, a to ani formou videokonference, jak to udělalo například TCL. A přitom lednové novinky (řady 8505, 9235, 9435 a OLED805) plus sedmičková řada, například Philips 55PUS7805, už na stránkách philips.cz jsou.

Podle zprávy z místního zastoupení se má kolekce ve větší míře začít prodávat tento měsíc, tedy v červnu, možná na přelomu června a července. Momentálně nebylo u několika velkých obchodů vidět ani úvodní zalistování položek.

Zatím se tedy podívejme na osamělého bojovníka, Philips 32PHS4504, který bohužel na vyzkoušení přes všechnu snahu nedostaneme i když vůbec není bez zajímavosti, například už jen díky dvěma rozhraním HDMI. Mimochodem na oficiálních stránkách je uveden i konektor VGA a pro vstup z počítače je udáváno až 1366 x 768 bodů při 60 Hz. VGA tu však, podle místního zastoupení, není a Philips ho má jen u modelů menších, tedy 22 a 24″ (56 a 61 cm).

Televizor při úhlopříčce 81 cm přijde na 4990 Kč, používá vlastní linuxový operační systém a má kompletní osazení tunery, což možná letos nebude úplně zvykem (viz Samsung UE32T4302).

Pro video přes USB podporuje i řadu externích titulků a vyniká také velmi nízkou spotřebou v pohotovostním režimu < 0,3 W. Podle webové stránky produktu je rovněž schopen vypnout obraz při příjmu DVB rozhlasu a bez zajímavosti není ani deseti wattový zesilovač (2 x 5 W) a výstup na sluchátka.

Štítky