Nejnovější varianta „červeného tlačítka“ se jmenuje 2.0.2 a k mání je i několik oficiálních testovacích sad, které mají – stovkami testů – prověřit zařízení, které chce být s „dvojkou“ kompatibilní.

Server digirevue.cz zveřejnil, jak vypadá situace s nejnovějším hybridním televizním vysíláním u modelových kolekcí 2020/2021. Pro sedm masových značek je zde vidět, pokud se to podařilo zjistit, také zabudovaná subverze HbbTV, tedy 2.0.1 nebo 2.0.2. Menší výrobci si však ve většině případů (zřejmě drtivé) i letos podrží HbbTV 1.5 ve které jsou u nás provedeny snad všechny aplikace (nebo alespoň většina).

Digirevue taktéž shrnuje situaci u výrobků z roku 2019, které se právě doprodávají a někdy za vynikající ceny, jako na Televizním webu nedávno testovaný Samsung QE55Q70R s jedinečným poměrem cena/výkon.

Co se týče situace v set-top boxech prodávaných na českém trhu, zatím nevíme o jediném, který by HbbTV 2.0 zvládl, a to včetně hodně drahého Technisat Sonata 1 (test). Pokud jste na nějaký narazili, dejte prosím vědět v diskusi.

Více se o HbbTV 2.0 a o tom, co nabízí dozvíte v našem speciálním článku.

Štítky