U multiplexů 21 a 22 přibyly mapy pokrytí krkonošských dokrývačů ve Špindlerově Mlýně a Vrchlabí. Další aktualizace budou následovat v souvislosti s rozšiřováním multiplexu 23 do dalších regionů.

Postupné rozšiřování pokrytí finálního multiplexu 23 pro celoplošné pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 přimělo redakci Televizního webu aktualizovat po delší době mapy pokrytí celoplošných sítí DVB-T2. Největší změnou prošla stránka věnovaná multiplexu 23, který šíří programy televizních skupin Nova, Barrandov, Šlágr a samostatné stanice TV Noe, TV Seznam a NASA UHD. Po nedávném rozšíření této sítě do nových regionů přibyly mapy pokrytí vysílačů a dokrývačů v Jihočeském, Plzeňském a Karlovarském kraji, ovšem s několika výjimkami. K dispozici zatím nejsou mapy pokrytí multiplexu 3 z domažlického Vraního vrchu, chebské Zelené hory a dokrývačů Železná Ruda či Nýrsko.

VYZKOUŠEJTE MAPY POKRYTÍ:

Aktualizace map bude nyní častější

V náhledech map pokrytí nechybí ani dva krkonošské dokrývače multiplexu 23, které se nachází ve Špindlerově Mlýně a Vrchlabí. Nikde jinde ve východních Čechách zatím multiplex 23 nevysílá, oficiální start z krkonošského vysílače Černá hora je naplánovaný až na konec tohoto měsíce. Během dnešního dne pak odstartuje multiplex 23 také ve západočeského Klínovce a postupně i z návazných dokrývačů. Mapy pokrytí tohoto vysílače a dokrývačů doplní redakce do přehledu okamžitě poté, co budou k dispozici. V seznamu vysílačů a dokrývačů multiplexu 23 pak Televizníweb.cz nabízí úplný přehled nejen spuštěných, ale plánovaných lokalit, včetně vysílacích kanálů, kmitočtů, maximálního povoleného výkonu a polarizace.

U veřejnoprávního multiplexu 21 redakce do map pokrytí doplnila krkonošské dokrývače ve Špindlerově Mlýně a Vrchlabí. Jinak přehled nabízí náhledy map pokrytí všech vysílačů velkého výkonu základní sítě i více než 90 dokrývačů. Po kliknutí na čtvercový náhled mapy se otevře střední náhled a po dalším kliknutí je k dispozici mapa v plném rozlišení. V přehledu map pokrytí multiplexu 21 nechybí ani vysílače a dokrývače, které pro ČT provozují další společnosti vedle Českých Radiokomunikací. Jde o Profi-Invest, TV-ČT, Ivo Brabce a B+TV. Veřejnoprávní síť DVB-T2 má zdaleka nejvyšší pokrytí se všech celoplošných multiplexů nové generace, protože v počtu dokrývačů přesahuje další sítě takřka jednou tolik.

Multiplex 22 se v pokrytí doplňuje s Přechodovou sítí 12

V mapách pokrytí multiplexu 22 na serveru Televizníweb.cz přibyly krkonošské dokrývače ve Špindlerově Mlýně a Vrchlabí. U této sítě, ačkoli ještě nevysílá v celé republice (tam, kde dosud není multiplex 22, vysílá Přechodová síť 12), nabízí Televizníweb.cz mapy pokrytí všech spuštěných i plánovaných vysílačů a dokrývačů. Rozdíl mezi Přechodovou sítí 12 a multiplexem 22 nyní není skoro žádný. Obsahově jsou a do listopadu letošního roku budou totožné. Teprve poté v multiplexu 22 zůstanou pouze programy televizních skupin FTV Prima a Óčko, přičemž programy Primy by měly být ve vyšším rozlišení (ale nikoli v regulérním Full HD). Proto nyní v přehledu map pokrytí multiplexu 22 uvádí Televizníweb.cz loga programů Přechodové sítě 12.

U multiplexu 24 provozovaného společností Digital Broadcasting nabízí Televizníweb.cz také již delší dobu mapy pokrytí všech spuštěných i plánovaných vysílačů a dokrývačů s výjimkou nedávno doplněného dokrývače Kamýk nad Vltavou, který operátor spustil teprve minulý týden (a v původních plánech této sítě nebyl). Digital Broadcasting zdůvodnil zařazení tohoto nového dokrývače do sítě 24 velkým zájmem o programy vysílané v tomto multiplexu a faktem, že Kamýk nad Vltavou je častým cílem dovolenkujících Pražanů, kteří jsou na možnost příjmu programů multiplexu 24 zvyklí. Připomeňme, že v této síti vysílají především tematické kanály skupiny Nova, ale také Joj family, Prima Comedy Central, CS Mystery, Sport 5 či Rebel a Relax.

Štítky