Česká televize zpřísnila interní opatření proti šíření koronaviru, do jejího areálu nesmí větší počet osob, které nejsou zaměstnanci veřejnoprávního média.

Novou lokaci pro svůj letošní 15. ročník hledá odborná konference DIGIMEDIA 2020, která je naplánovaná již na čtvrtek 15. října. Kongresový sál České televize v Praze na Kavčích horách letos nebude moci využít, protože ČT zpřísnila interní opatření proti šíření koronaviru. Akce, které se každoročně účastní okolo stovky odborníků na televizní a rozhlasové vysílání i telekomunikace, nyní hledá náhradní prostory. Jednou z variant je využití konferenčních prostor některého z resortů, pod něž spadá problematika digitalizace. Situaci ale komplikují nejasné vyhlídky ohledně zavádění dalších přísnějších kvót pro počty účastníků akcí pořádaných ve vnitřních prostorách.

Podle dosud platného nařízení ministerstva zdravotnictví se může akcí pořádaných ve vnitřních prostorách účastnit maximálně 500 lidí a všichni si musí chránit dýchací cesty rouškou. Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula ale naznačil, že plánuje snížit kvótu pro počet účastníků vnitřních akcí až na 50 osob. Pořadatelé konference DIGIMEDIA 2020 proto uvažují o kombinovaném řešení, kdy by se akce mohlo fyzicky zúčastnit maximálně 50 osob a pro ostatní by se program živě streamoval přes internet. Přenos z konference by měla jako každoročně zajistit Česká televize. O konkrétních změnách v pořádání konference DIGIMEDIA 2020 by se mělo rozhodnout v nejbližších dnech.

DIGIMEDIA 2020 zhodnotí realizaci přechodu na DVB-T2, aukci kmitočtů v pásmu 700 MHz a rozvoj DAB+