Jubilejní 30. ročník odborné konference Radiokomunikace 2020 se má konat 20. až 22. října v pardubickém Kulturním domě Dukla. Akci letos poznamenají opatření proti šíření koronaviru.

Další plánovaná konference o digitálním rozhlasovém a televizním vysílání, jubilejní 30. ročník akce Radiokomunikace 2020, dozná výrazných změn kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru. Podle pořádající společnosti UNIT by mohl být celý program dostupný nejen fyzicky na místě – v pardubickém Kulturním domě Dukla – ale také prostřednictvím záznamů jednotlivých přednášek. Tak by si je mohli přehrát i ti účastníci, kteří se konference nemohou kvůli obavám z nákazy Covid-19 zúčastnit osobně. Po zrušeném nymburském setkání provozovatelů elektronických komunikací a konferenci DIGIMEDIA 2020, která tři týdny před svým konáním hledá náhradní prostory, jde o další odbornou akci, jež bude poznamenána druhou vlnou pandemie koronaviru.

Podle plánovaných nařízení ministerstva zdravotnictví by se nemělo akcí ve vnitřních prostorách účastnit více než 500 lidí najednou, pokud sedí. Konference Radiokomunikace 2020 pravidelně hostí přes 100 účastníků a desítky prezentujících. Jenom letos má během třídenní akce odeznít 33 přednášek. První den konference je tradičně věnovaný televiznímu a rozhlasovému vysílání, letos včetně zhodnocení přechodu na DVB-T2 v České republice ji aktuálního stavu a výhledu na spouštění sítí pro digitální rozhlas DAB+. Televizníweb.cz je hlavním mediálním partnerem konference Radiokomunikace 2020 a přinese z ní aktuální zpravodajství.

Podzim nabídne nezvykle mnoho odborných konferencí o DVB-T2 a digitálním rozhlasu

Štítky