Oznámeno bylo, že se v souvislosti s druhou vlnou pandemie koronaviru prodlužuje vysílání nejnovějšího programu ČT, kterým již od března pomáhá nejohroženější skupině obyvatel, starším lidem.

„Program ČT 3 se ihned po spuštění dočkal mimořádně příznivé divácké odezvy, v rámci svého vysílacího času byl pátou nejsledovanější stanicí v Česku a ve skupině diváků starších pětašedesáti let dokonce třetí nejvyhledávanější. I nyní, po sedmi měsících vysílání, oslovuje týdně více než půl milionu diváků starších pětašedesáti let a společně s ČT art se jedná o nejlépe hodnocený kanál České televize,“ vysvětluje generální ředitel Petr Dvořák a dodává: „Stejně jako v případě návratu UčíTelky na obrazovky reagujeme na současnou situaci i v případě ČT 3, a proto dokud nám to dovolí programové a finanční podmínky, budeme pokračovat ve vysílání, a to nejméně do března.“

Vysoké hodnocení v pořadí již sedmému kanálu ČT vyjádřila i Rada seniorů ČR, která se vyslovila jednoznačně pro jeho další pokračování. Proto také stanice od 12. prosince 2020 rozšíří své vysílání například o Události. Nyní ji mohou diváci sledovat denně od devíti do 17:25 hod., nově to bude až do 22 hodin večer.

Program ČT3 má již také připravenu vánoční programovou nabídku a diváci se mohou těšit na hudební komedii Světáci, povídkové Arabesky nebo na vánoční koncerty s Karlem Gottem či Helenou Vondráčkovou. Zároveň kanál v prosinci připomene výročí významných režisérů a umělců spojených s televizní a filmovou tvorbou. Například uvede Veselé příhody z natáčení a drama Počítaní oveček s Vlastimilem Brodským, který by letos oslavil sté narozeniny, a připomene také nedožité devadesátiny režiséra a scenáristy Antonína Moskalyka, a to dvoudílnou adaptaci Babičky Boženy Němcové.

Štítky