Novinka je určena pro TV s operačním systémem Tizen vyrobené v roce 2020 a doplňuje tak kompatibilní verze pro výrobky od roku 2016.

„Zájem zákazníků o aplikaci Telly pro televizory Samsung vyrobené v letošním roce je velký. Proto jsme se rozhodli dát jim aplikaci k dispozici dřív a s vědomím, že náš dodavatel se specialisty Samsungu ještě řeší zákaznickou volbu zvukové stopy u některých stanic“ říká Iveta Šlapalová, ředitelka zákaznických služeb.

A právě ve zvukové stopě je ještě zakopaný pes na jehož odstranění se pracuje. Jde o to, že pokud je u stanice více audiostop, systém u některých modelů televizorů náhodně vybere jednu a tu nelze změnit. Podle operátora, ale… „Naprostá většina kanálů tento problém nemá, týká se jen některých filmových a dokumentárních stanic a většiny zákazníků se nejspíše nedotkne.“

Jinak má aplikace stejný grafický design a stejné funkce i ovládání jako ostatní a zákazníci si vystačí s jediným dálkovým ovladačem a několika málo tlačítky – šipkami, OK, Back (Zpět) a případně s barevnými, původem teletextovými tlačítky.

Aktuálně lze internetovou televizi Telly sledovat na celé řadě zařízení a diváci u ní mají k dispozici až 132 programů, z toho 79 v HD.