Organizátoři nezvažují ani online verzi nebo přesun na náhradní termín, příští ročník konference proběhne na podzim 2021.

Po nymburském Podzimním setkání provozovatelů elektronických komunikací a pražské konferenci DIGIMEDIA 2020 byla zrušena i třetí odborná konference zaměřená mj. i na digitalizaci televizního a rozhlasového vysílání, jubilejní 30. ročník konference Radiokomunikace 2020 v Pardubicích. „Bohužel musíme oznámit, že na základě usnesení vlády České republiky č. 996 ze dne 8. října 2020 musíme zrušit konání konference Radiokomunikace ve dnech 20. – 22. 10. 2020,“ sdělil oficiální e-mailovou zprávou David Tomíška z pořádající agentury UNIT.

„I přes veškeré snahy nemůže konference proběhnout ani on-line formou, ani záznamem jednotlivých přednášek. Bohužel není možný ani přesun akce na jiný termín, např. na jaro 2021,“ dodal organizátor konference. „Věřím, že nám zachováte přízeň a budeme se těšit na podzim 2021.“ Konference Radiokomunikace je největší akcí svého druhu v České republice, každoročně probíhá po tři dny. Během úvodního dne se věnuje tématy spojenými s Broadcastingem, například přechodem na pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 či digitálním rozhlasovým vysíláním DAB+.