Stanice Prima Max +1 a Prima Krimi +1 získaly po dvou vysílacích licencích pro pozemní a satelitní vysílání. Půjde o devátý a desátý program skupiny FTV Prima.

Licence pro celoplošné pozemní a také satelitní digitální vysílání získaly dva nové programy skupiny FTV Prima: časově posunuté verze stanic Prima Max a Prima Krimi, označované Prima Max +1 a Prima Krimi +1. Oba programy se mají v terestrickém vysílání objevit v celoplošném multiplexu 22, v němž vysílají i všechny ostatní programy Primy, včetně časově posunuté verze hlavního kanálu Prima +1. Obsadí dvě ze tří pozic, které jsou aktuálně označené Test-1, Test-2 a Test-3. Kromě programů Primy v této síti vysílají už jen dvě stanice hudebního kanálu Óčka: Óčko a Óčko Star. Nově tak multiplex 22 nabídne 12 televizních a jeden rozhlasový program (křesťanské Rádio Proglas).

Jaký program obsadí třetí připravenou programovou pozici, zatím není jasné. Jeden z aspirantů, nová televize Naživo s přenosy a záznamy kulturních představení, která zahájila vysílání tento pátek, totiž vstoupila do sesterského multiplexu 23, který rovněž provozují České Radiokomunikace.

Štítky